Hoşgeldiniz  

Türkiye Geneli Seçim Sonuçları Gelmeye Başladı

admin | 31 Mart 2019 | Ataşehir, Manşet, Siyaset, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

57 milyon seçmen 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek üzere 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Türkiye genelinde oy verme işlemi tamamlanarak sayıma geçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

57 milyon seçmenin Türkiye genelinde sandığa giderek 5 yıl süreyle görev yapacak yerel yöneticileri seçeceği 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemleri tamamlandı. Yayın yasağının kalkması ile birlikte ilk seçim sonuçları açıklanmaya başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı.

OY VERME SÜRESİ TAMAMLANDI, SANDIKLAR KAPANDI

YSK kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemleri 07.00’da başladı. Bu illerde oy verme bitiş saatleri olan 16.00 itibarı ile sandıklar kapandı. Oy döküm ve sayımına başlandı. Bu illerin dışında kalan ülkenin batısında kalan diğer illerde oy verme işlemleri 08.00’da başladı Bu illerde ise sandık kapanış saati olan 17.00 itibarı ile oy verme işlemleri sonlandı. Bu illerde de oy döküm ve sayım işleri başladı.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 24.00’A KADAR SÜRÜYOR

Seçim günü saat 06.00’da başlarken oy verme işlemi bitmiş olsa da gece saat 24.00’e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasakları devam edecek.

DÜĞÜNLER SAAT 18.00’DEN SONRA YAPILABİLECEK

YSK kararına göre, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra, düğünler seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00’den sonra yapılabilecek.

Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.