Hoşgeldiniz  

Türkiye Ekonomisi Maltepe’de Masaya Yatırılıyor

admin | 01 Aralık 2019 | Ekonomi, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

“Ekonomide Yeni Arayışlar” adıyla Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Maltepe Ekonomik Forumu, yurtiçi ve yurtdışından önemli isimlerin katılımıyla başladı.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Maltepe Ekonomik Forumu, yurtiçi ve yurtdışından alanında önemli isimlerin katılımıyla başladı. “Ekonomide Yeni Arayışlar” adı altında düzenlenen forumunu açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Türkiye gibi hem ekonomide, hem de siyasette güvensizliğin olduğu bir ortamda yerel yönetimlerin de söz söyleme hakkı var diyerek, bu forumu düzenledik” dedi.

Maltepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Maltepe Ekonomik Forumu”, Elite World Asia Otel’de, yurtiçi ve yurtdışından ekonomistlerin katılımıyla başladı. İki gün sürecek oturumun ilk gününe CHP’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP’nin Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Kadri Enis Berberoğlu, Ömer Fethi Gürer, Çetin Osman Budak ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.

KILIÇ’TAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Forumun açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türk ekonomisinin içinden geçtiği zorlu sürece vurgu yaparak, “Ekonomide Yeni Arayışlar konferansımızın ilkine bugün başladık. CHP’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak ile bundan birkaç ay önce bir değerlendirme yaptığımızda ve yerel yönetimlerin karşı karşıya bulunduğu sıkıntılardan bahsettiğimizde, bunların ekonomik temelli olduğu açıktı. Biz de burada ortak akıl oluşturabilir miyiz ve bir çözüm önerisi geliştirebilir miyiz diye bu forumu düzenleme kararı aldık. O yüzden bu hafta sonu, burada çok önemli konuklarla birlikte olacak ve onları dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

“İKİ ÖNEMLİ SORUNUMUZ VAR”

Bir belediye başkanının görevinin sadece yerel sorunlarla ilgilenmek olmadığının altınızı çizen Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye gibi hem ekonomide, hem de siyasette güvensizliğin olduğu bir ortamda yerel yönetimlerin de bu konuda söz söyleme hakkı var demek istiyorum. Maltepemizde önce ekonomi, sonra da siyasete bakış açısı masaya yatırılacak. 2 gün buraya emek veren tüm arkadaşlarıma katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah hedeflerimize ulaşabileceğimiz bir toplantı olur. Türkiye’de şu an yurtdışına beyin göçü veriyor olmamız düşünmemiz gereken önemli konu başlıklarından sadece bir tanesi. Bir ülke gençlerine ümit vermiyor, yarınlarıyla ilgili alan yatıramıyorsa, beyin göçü olarak onları yurtdışına gönderiyorsak elbette bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Sadece beyin göçü mü, ekonomik göç de var. Yatırımcılar burada gelecek görmedikleri için yurtdışına gidiyor, Türkiye’deki yatırımcılar da yurtdışına işlerini taşıdı. Bu konuda acilen fikir alışverişinde bulunmamız gerekiyor. Belki buradaki önemli fikirlerle onlara da alternatifleri olabiliriz, öneri sunabiliriz. İnşallah buradan çıkan sonuçlar kitaplaştırılarak istifade etmek isteyenlere sunulacak. Koşullar ne olursa olsun daima sevgi kazanacak.”

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK SORUNLARI İRDELENDİ

Açılış konuşması sonrası, forumun ilk oturumu gerçekleştirildi. “Dünya ve Türkiye Ekonomilerinde Görünüm ve Beklentiler” konulu ilk oturumda CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın moderatörlüğünde, Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Selva Demiralp, Bilkent Üniversitesi, İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Azerbaycan’dan gelen Prof. Dr. Saleh Mammadov ve ekonomist Dr. Zümrüt İmamoğlu ve gazeteci ve köşe yazarı Uğur Gürses, “Dünya Ekonomisinde Sorunlar ve Belirleyici Dönüşümler” ve “Türkiye Ekonomisinin Temel Sorunları” üzerine bir sunum yaptı. “Ekonomi Politikalarında Yeni Arayışlar” konulu ikinci oturumda ise Dr. Osman Berke Duvan moderatörlüğünde, Prof. Dr. Kamil Yılmaz, “Makroekonomik Çerçeve”, Prof. Dr. Serdar Sayan, “Üretim ve Verimlilik”, Prof. Dr. Uğur Emek, “Rekabet Gücü”, Prof. Dr. Öner Günçavdı, “Sanayi Politikaları” ve Prof. Dr. Haluk Levent, “Kapsayıcı Büyüme ve Bölüşüm” konularında konuştu. Son oturumdaysa Prof. Dr. Daron Acemoğlu, video konferans yöntemiyle “Küresel Ekonomik Gelişmelerin Işığında Türkiye’nin Yol Haritası” konusunu masaya yatırdı. Daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi ve forumun ilk günü sona erdi.

KILIÇDAROĞLU KONUŞACAK

Forum, pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yabancı ülkelerden konukların katılımıyla sona erecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.