Hoşgeldiniz  

Türkiye Belediyeler Birliği Filistin’de İftar Düzenledi

admin | 01 Haziran 2019 | Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye ile Filistin yerel yönetimleri arasında dostluğun güçlenmesi ve kardeş şehir ilişkilerinin etkinleşmesi amacıyla iftar programı düzenledi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye ile Filistin yerel yönetimleri arasında dostluk bağlarının güçlendirilmesi ve kardeş şehir ilişkilerinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla 30 Mayıs 2019 tarihinde Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan El-Halil şehrinde halka açık bir iftar programı düzenledi.

Filistin şehirleri ile kardeş şehir ilişkileri bulunan belediyelerimizi bir araya getiren etkinlikte, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, TBB Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen yer aldı.

TBB heyeti, Filistin ziyaretinin ilk gününde El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneıneh ile bir görüşme gerçekleştirdi. Karşılıklı iyi niyet ve dostluk mesajlarına yer verilen ziyarette Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneıneh, Türkiye’ye ve TBB’ye Filistin halkına bugüne kadar verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Belediye ziyaretinin ardından gerçekleştirilen şehir turu esnasında Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile karşılaşan heyet, burada yapılan kısa bir görüşmenin ardından iftar programına katıldı.

El-Halil Belediye binasında gerçekleştirilen ve Filistin halkının da katıldığı iftar programında Filistin El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneıneh, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve TBB Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan tarafından yapılan açılış konuşmalarında iki ülke ilişkilerinin daha ileriye taşınması temennilerinde bulunularak, dostluk ve kardeşlik mesajlarına yer verildi.

Filistin ziyaretinin ilk gün programı,  El Halil’de bulunan Hz. İbrahim Camisi ve aşevi ziyaretiyle noktalandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.