Hoşgeldiniz  

Türkiye 13. Cumhurbaşkanı’nı ve 27. Dönem TBMM’yi Seçiyor

admin | 24 Haziran 2018 | Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Bu gün yapılan 24 Haziran Genel Seçimleriyle seçilecek milletvekilleri ile 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisini oluşturacak seçmenler, oylarıyla 13. Cumhurbaşkanı’nı da belirleyecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tüm Türkiye’de saat 08:00’de başlayan 24 Haziran Genel Seçimleri oy kullanma işlemi sonucunda 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)’ni oluşturacak milletvekili üyeler seçilecek.

Aynı zamanda oy kullanacak seçmenler. Aynı zarfa koyacakları bir başka oy pusulasında işaretledikleri isime de 13. Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek.

OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? TIKLAYINIZ

Saat 06:00 itibarıyla oluşturulmaya başlayan sandık kurulları seçimde kullanılacak oy pusulaları ve zarflarını mühürleyerek seçmenlere vermek üzere hazırladılar.

Ataşehir’de Ali Fuat Cebesoy, Sakarya İlk Okulu ve Halil Atamavcı İlköğretim okullarında yaptığımız gözlemlerde sandıkların 08:00’den önce hazır olduğu, oy kullanmaya gelecek vatandaşların oy verme işlemlerini başlatmak üzere oy verme başlangıcı olan 08:00’in beklendiği görüldü.

Bu arada aralarında ileri yaşlarına rağmen erkenden gelerek oy verme işleminin başlamasını bekleyen duyarlı seçmenler tercihlerini sandığa yansıtmak için oy verme saatini beklediler.

Ataşehir’de 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisini oluşturacak milletvekili üyeler ile 13. Cumhurbaşkanı’nı belirleyecek tercihlerini belirttikleri oy verme işlemleri 08:00’de başladı.

Sandık görevliler ve güvenlik görevlilerinin yanı sıra; siyasi partilerin sandık temsilcileri mücahit ve gözlemcileri ile seçmenlere yardımcı olacak görevlilerde görevlerinin başındalar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.