Hoşgeldiniz  

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Gençleri İzci Kampında

admin | 02 Ağustos 2019 | Ataşehir, Manşet A- A+

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Gençlik Kolları Türkiye İzcilik Federasyonunun kampını ziyaret ederek, kampta izcilik ile ilgili gözlemler yaparak, bilgi alışverişinde bulundular.

Recep Kenan/İtvhaber.com

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi gönüllü gençleri, 30 Temmuz dostluk gününde Kızılay Atasehir Gençleri temsilcisi olarak Türkiye İzcilik Federasyonu’nu kent ormanındaki kamplarındaki ziyaret ederek, Türkiye İzcilik Federasyonun Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ile görüştüler ve gençliğin geleceği ile ilgili sohbet ettiklerini kaydettiler.

Türkiye İzcilik Federasyonun Başkanı Hasan Dinçer Subaşı’dan İzcilik hakkında bilgi edindiklerini kaydeden Genç Kızılay Ataşehir ekibi, izcilik kampı izlenimlerini “İzciliğin önemini ve tarihsel gelişimini bize anlattı. Sağ olsunlar bizi cani gönülden ağırladılar. Sonra bize eşlik eden izci lideri Nur hanımla kampı dolaştık ve çeşitli etkinliklere izcilerimizle birlikte katıldık.  Bunların arasında ata binme, ok atma, doğa parkuru, tırmanma ve kano gibi çeşitli faaliyetlerde vardı. Tabi bu faaliyetleri yaparken izciliğin önemini anladık. İzcilikteki dostluğun hakiki, yozlaşmamış bir dostluk olduğunu yaşayarak görmüş olduk. Akranların birbirlerine çeşitli şeyler öğrettiğini gördük, yaşı büyük gençlerin küçük kardeşlerimize nasıl yol gösterdiğini ve eğittiğini gözlemledik.  Sistematik olarak çalıştıklarını, disiplin içerisinde hem öğrenip hem de eğlendiklerine şahit olduk. Genç Yeşilay’ın orda gençlere verdiği eğitimleri gördük.  Kısacası oldukça güzel bir deneyimdi.  Günün sonunda yine Hasan Beyin yanına gidip ona gördüklerimiz karşısında nasıl büyülendiğimizi ve memnun kaldığımızı söyledik.  Kızılay’ın İzcilik Federasyonu ile yapabileceği ortak çalışmalarla alakalı sohbet ettik” ifadeleri ile aktardılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.