Hoşgeldiniz  

TÜİK AÇIKLADI: ÇANKIRI 6. SIRADA!

admin | 26 Ocak 2016 | Çankırı, Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

tuikTÜİK Başkanlığı tarafından yaşam memnuniyetini anlatan “İllerde Yaşam Endeksi, 2015” açıklandı. TÜİK açıklamasına göre memnuniyette Çankırı 6. sırada yer aldı.

Çankırı, yaşam memnuniyetinde 6. sırada yer alırken, konutta 10. sırada ve güvenlikte 11. sırada yer aldı. Ayrıca Çankırı, “İllerde yaşam endeksi” sıralamasında 22. sırada yer aldı.

TÜİK Başkanlığı “İllerde Yaşam Endeksi, 2015” konulu haber bültenini açıkladı. TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi Altınbaş tarafından verilen bilgiye göre;

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından illerde yaşam endeksi ile illerdeki yaşamın tüm boyutları ile izlenmesine ve iyileştirilmesine altlık oluşturacak bir gösterge sistemi geliştirmek amaçlandı. Konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere yaşamın 11 boyutunu kapsayan 41 gösterge kullanılarak tüm iller için endeks değerleri hesaplandı. İlk defa yayımlanan çalışmanın 2017 yılında tekrar hesaplanarak yayımlanması, sonraki dönemde ise her üç yılda bir yayımlanması planlanmaktadır.

Yaşam endeksinde Sinop 11, Çankırı 22, Kastamonu 36. sırada yer aldı.

İllerde yaşam endeksi sıralamasında bölge illerimizden Sinop 11. sırada, Çankırı 22. sırada, Kastamonu 36. sırada yer aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.