Hoşgeldiniz  

TRUMP’I HADSİZ GİRİŞİMDEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

admin | 09 Aralık 2017 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını imzalamasından sonra Cuma namazı sonrasında bütün dünyada, Ortadoğu’da ve Türkiye’de protesto eylemleri gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını imzalaması sonrasında bütün İslam dünyasıda başlayan protestolarda Kudüs’ün Müslümanların “Kutsalı” ve Filistin’in başkenti bulunduğu, İsrail’in işgalindeki Filistin topraklarını terk etmesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul Ataşehir’de de, bugün Küçükbakkalköy Merkez Camisi’nde kılınan Cuma namazından sonra, camiden çıkan cemaatin ve Ak Parti ve CHP’li partililerin de katıldığı protesto eylemi yapıldı.

VİDEO ve FOTOLAR GELİYOR…

Protestoya uzun zamandır bir araya gelmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, başkanlarının ve Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin katılması ile oluşan siyasi birliğin protesto eylemini partiler üstü bir protesto niteliğine taşıdı.

ATAŞEHİR’DE KÜÇÜKBAKKALKÖY MERKEZ CAMİ’DE PROTESTO

Ataşehir’de Küçükbakkalköy’deki Merkez Camisi’nin önünde öğle saatlerinde toplanmaya başlayan üç partiye mensup kişiler ve cami cemaati, Cuma namazından sonra ABD’nin tutumunu protesto eden konuşmaların ardından Prestij Caddesi’nin başına kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, “Kudüs kırmızı çizgimizdir”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın”, “Allah-u Ekbek”, “Amerika şaşırma, sabrımızı taşırma” gibi sloganlar kullanan binlerce Ataşehirli, protesto gösterisine üç partinin birlikte katılmasından protesto eylemini güçlendirdiğini kaydettiler.

KUDÜS İNSANLIĞIN ORTAK MERKEZİDİR

Protesto eylemi için toplanan kalabalığa hitap eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İnsanlığı yücelten birtakım değerlerin olduğu, başkasının derdini kendisine dert edinmenin de bu değerler arasında yer aldığını ve Filistin’de yaşayan insanların 70 yıldan beri baskı ve zulüm gördüğünü kaydederek, “Herkes bilsin ki, insanlık ölmedi. Anadolu topraklarında bu damar, her zaman canlı olarak kalmıştır,  nerede bir ezilen varsa, nerede bir horlanan varsa, nerede bir dert içinde olanlar varsa, Anadolu toprağının insanı onlara elini uzatmıştır. Kudüs insanlığın ortak merkezidir. Bütün semavi dinlerin burada ortak alanlarda yeşerdiği, din ise insanlığa huzur veren, kardeşlik getiren, barış getiren bir erdemdir. O nedenle,  o ortak toprakların, bölgedeki insanlara emanet edilmesi lazım” diye konuştu.

SİYASİ FİKİRLERİMİZ AYRI OLABİLİR, MİLLİ DEĞERLERİMİZ BİR…

2.Dünya Savaşı’nda “zulme uğrayan” Yahudi toplumunun bugün Filistinlilere zulüm yapmasını “kaderin cilvesi” olarak nitelendiren Hakkı Altınkaynak, insanlığın bu zulme kayıtsız kalamayacağını vurguladığı konuşmasını; “Siyasi fikirlerimiz ayrı olabilir ama milli değerlerimiz birdir. Bu toprakların insanları insani değerleri, milli değerleri önüne çıktığı zaman bir bütün olarak, tek yumruk, kardeşçe yan yana buna karşı duracağız. Bundan sonra haksızlığa karşı yan yana, dik duracağız ve Anadolu’ya yaraşır, Türk milletine yaraşır duruşumuzu göstereceğiz, ezilen insanların sahipsiz olmadığını göstereceğiz, Bu toprakları emperyalist zihniyetiyle karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, İslam dünyasındaki kardeşlerimizle yan yana olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti buna öncülük yapacak erdeme, bilgiye sahiptir, bunu birlikte yapacağız” ifadeleri ile sonlandırdı.

TÜM İNSANLIĞI, KUDÜS İÇİN HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

“Kudüs’ün kardeşi, sırdaşı, gönüldaşı İstanbul’dan, Ataşehir’den dünyadaki tüm Kudüs ve insanlık sevdalılarına selamlarımızı gönderiyor, insanlık onurunu koruma adına, tüm insanlığı, Kudüs için harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadeleri ile Küdüs’ün İsrail’in Başkenti olarak kabul kararını protesto için toplanan binlerce kişiye seslenen Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, tüm insanlığı Kudüs için harekete geçmeye davetini yineleyerek; “Bu davet, dünyanın başına musallat olmuş, kendi çıkar ve menfaatlerini koruma, kan bürümüş aç gözlerini doyurma, bir türlü uslanmak bilmeyen nefislerini tatmin etme uğruna, bütün insanlığı karanlığa, kaosa, savaşa, açlığa, sefalete sürüklemekten çekinmeyen, işgalci, sömürgeci, küstah emperyal güçlere karşı, insanlık onur ve haysiyetini temsil eden, vicdan sahibi tüm insanları, ayağa kalkmaya ve dünyadaki bu hadsizlik ve adaletsizliğe karşı sesini yükseltmeye davettir” diye konuştu.

TRUMP’I BU HUKUK TANIMAZ, HADSİZ GİRİŞİMDEN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUZ

Konuşmasında Kudüs’ün tüm Müslümanların; “harem-i izzeti ve namusu” , “Kudüs’ün kırmızı çizgisi”  ve “Kudüs’ün insanlığın vicdanı, onuru ve sınavı” olduğunu  vurgulayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Kudüs’e sahip çıkmanın, gereken hürmeti, hassasiyeti göstermenin her Müslümanın görevi olduğunun altını çizerek;  “Kudüs’ün statüsü ve tapusu tarihle sabittir. Kudüs Müslümanlarındır. Ebediyete kadar da öyle kalacaktır. Öngörüsüz ve popülist bir kişi, aldığı kararla,  birçok karışıklıklara yol açabilir, fakat tarihi gerçekliği değiştiremez. ABD başkanı Trump’ı bu hukuk tanımaz, hadsiz girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

YAHUDİLERE İBADET ALAN AÇAN MİMAR SİNAN’IN HASSASİYETİNİ, BUGÜN DE SÜRDÜRÜYORUZ

Millet olarak, 400 yıl boyunca Kudüs’e, Beytül Makdise, Hazreti İbrahim’in şehri El Halil’e hizmet etme onuruna nail olmuş bir neslin torunları olduğumuzun altını çizen Yağcı, tarih boyunca 3 dinin mensuplarına aynı hassasiyetle yaklaşıldığını Kanuni’nin, Yafa Kapısı’na yaptırdığı kitabeye, La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah yazdırmadığını vurguladığı konuşmasında, “Orada yaşayan tüm inanç, din mensuplarını kucaklayan bir ifadeyle ‘La ilahe illallah, İbrahim Halilullah’ yazdırarak, milletimizin, inceliği, hassasiyeti, hoşgörüsü ve ali cenaplığını tüm dünyaya göstermiştir. Batı duvarının dışına Yahudilerin ibadet edebilmesi için uygun bir alan açan Mimar Sinan’ın hassasiyetini, dün olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD’NİN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNİN KUDÜS’E TAŞINMASI KARARI GÜNDEMDEN ÇIKARILMALI

Kudüs’ün, İsrail toprağı olmadığını, kimsenin bir ülke hukukun üstünde olmadığın, Filistin sorununda yıllardır `üstünlerin hukuku’ işlediğinin altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, Tüm Dünyaya uluslararası hukuk kurallarını uygulamak üzere ABD’ye ültimatom vermeye davet ederek; “ABD’nin İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararı derhal gündemden çıkarılmalıdır. Tarih; Trump gibi nice hırslı, öngörüsüz, kısa vadeli çıkarları peşinde koşan siyasi liderler görmüştür. Bu siyasi aktörlerin kararlarının, çıkarlarının bedelini de asırlarca bütün dünya ödemiştir. Trump, bu hadsiz ve küstahça vermiş olduğu kararı ile dünya tarihine hatırlanmak istenmeyen bir isim olarak geçecektir” diye konuştu.

KUDÜS DAVASININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir” ifadeleri ile Kudüs’ün tüm Müslümanlar için taşıdığı öneme işaret eden AV. Mustafa Naim Yağcı, ABD Başkanının Kudüs kararı protesto eylemindeki konuşmasını, “Bu karar, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı, uzun zamandır dile getirdiği ‘dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların, iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak, Kudüs davası ve ümmetin birliği için, her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadeleri ile sonlandırdı.

Küçükbakkalköy Merkez Camii önünde Cuma Namazı sonrasında gerçekleşen ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto eylemi konuşmaların ardından Kayışdağı Caddesi üzerinden sloganlar atarak Prestij Caddesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sonunda protesto eylemine katılan farklı siyasi parti mensuplarından oluşan topluluk olaysız dağıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.