Hoşgeldiniz  

TOKİ’nin İmar İskan Projesi Meclis Gündeminde

admin | 11 Haziran 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İmar İskan Blokları alanında TOKİ tarafından yapılan çalışmayı Ataşehir Belediye Meclisi’ne taşıyan Ak Parti üyeleri Yağcı ve Sadıkoğlu, Başkan İlgezdi’den projeye destek istediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sölü soru önergesi ile İmar İskan Blokları alanında TOKİ tarafından yapılan çalışmayı Ataşehir Belediye Meclisi gündemine taşıyan Ak Parti Grubu, 6306 sayılı yasa gereği 3’te 2 çoğunluğun tamamlanmak üzere olduğunu, deprem gerçeğinin de altını çizerek bölgede dönüşümün şiddetle gerçekleşmesi gerektiğini vurguladılar.

ATAŞEHİR’İN HAYRINA BİR ŞEYLER YAPMAK İÇİN BİRLİKTE YOLCULUK YAPALIM

TOKİ’nin İmar İskan Bloklarında inisiyatif aldığını, mülk sahipleri ile protokol yaptığını ifade eden Muıstafa Naim Yağcı,  konuşmasında; “İmar İskan Blokları ile ilgili olarak TOKİ burada bir inisiyatif almış. Orada imar yetkisi TOKİ de… Orada mülk sahipleri var ve onlarla bir protokol yapıyor. TOKİ projenin ve analiz çalışmalarını yapmış. 1080 mağdur mülk sahibi var. Vatandaş burada devlet güvencesi istiyor. Burada inisiyatif aldı. Kar amacı gütmeyen maliyetine dönüşümü sağlamak için sorumluluk yüklendi. TOKİ’yi suçlayarak, alelade ciddiyetsiz nitelemekle toplumu umutsuzluğa sevk etmekle neyi amaçlıyorsunuz. Varsa orada belediyenin bir hak ve hukuku kimse görmemezlikten gelemez. Burada topluma sunulmuş bir projenin toplumu korku duvarlarına yöneltip umutsuzluğa kapılmalarına sebep olmanın bir anlamı yoktur. Tekrar söylüyorum. Ataşehir’in hayrına bir şeyler yapmak için birlikte yolculuk yapalım.” İfadelerine yer verdi.

BU BİNALARIN ŞİDDETLE DÖNÜŞMESİ LAZIM

İmar İskan Blokları hak sahiplerine yönelik sözleşme yapmamaları söyleminde bulunduğu iddiaları ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye soru yönelten Ak Parti Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, “TOKİ’nin bu çalışmasına imza atmayın hak kaybınız olur söyleminiz olmuş. TOKİ’nin İmar İskan Blokları ile ilgili elini taşın altına koyduğunu görüyoruz. Gelinen noktada, ülkenin ekonomik durumu ve binaların ekonomik ömrünü tamamladığı için, bu binaların şiddetle dönüşmesi lazım. Bu konuda vatandaşlarımız 6306 sayılı yasa gereği 3’te 2 çoğunluğu konusunda bilgilendiriliyor ve muvaffakatnameler alınıyor. Farklı düşünen malikler var. 1072 konutun dönüşümüyle 1800 kontu yapılacak. Yapılacak konutlar proje maliyetini karşılamıyor. Bize düşen deprem gerçeği varken buranın yenilenmesi gereğini vatandaşlara ifade etmek. Sizin de sizin yönlendirmesi de etkili olur.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.