Hoşgeldiniz  

THM Sanatçısı Dilber Ay Hayatını Kaybetti

admin | 30 Nisan 2019 | Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Ankara’da misafirlik için gittiği bir yakınının evinde kalp krizi geçiren, kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalede kurtarılamayan Dilber Ay yaşama veda etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sanatçı Dilber Ay, Ankara’da misafirlik için gittiği bir yakınının evinde saat 22.10 da kalp krizi geçirip Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ay, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen akşam saat 23,00 sıralarında hayatını kaybetti.

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden sanatçı Dilber Ay’ın cenazesi Ankara’dan alınarak evine getirildi.

Ankara’da akraba ziyareti sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Sanatçı Dilber Ay’ın cenazesi Düzce’deki evine getirildi.

63 yaşında hayatını kaybeden Dilber Ay’ın cenazesi Düzce’nin Ağa Mahallesinde ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Düzce Şehir mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

DİLBER AY KİMDİR?

Türkücü, oyuncu, şakacı acılarla dolu hayatı olan Dilber Ay Kahramanmaraş, Pazarcık’ta çadırda doğdu.13 yaşında kendinden çok büyük biriyle evlendirildi. Türkü söylediği için babası ahıra bağladı, işkence gördü. Hayatı hep film gibi oldu. Kendisini taciz eden adamı bıçakladı, Almanya’da hapis yattı.

İşte Dilber Ay’ın Yaşamı:

Gerçek adı dilber karakaş olan sanatçı 1 Ocak 1956, Kahramanmaraş’ta doğmuştur. Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı ve sunucu, Kureyşan aşiretine mensup olan Dilber Ay, 1 Ocak 1956’da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu.

Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce’ye göç ederek yerleşti. Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi.

Evlenmeden önce Düzce’ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu.

13 yaşında ilk evliliğini yapan Ay, iki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. 1994 yılında şu anki eşi İbrahim beyle evlenen sanatçının 2 çocuğu vardır.

Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Almanya’da karıştığı olaylardan dolayı iki kere hapis yattı.

Son dönemde Flash TV’nin Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yapmaktaydı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.