Hoşgeldiniz  

TFF Süper Kupa 2019’un Sahibi Galatasaray Oldu

admin | 08 Ağustos 2019 | Manşet, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek Akhisarspor’u Younes Belhanda’nın golüyle 1-0 mağlup ederek Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Recep kenan/itvhaber.com

TFF Süper Kupa 2019’u, Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Akhisarspor’u 1-0 mağlup eden Galatasaray kazandı. FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetiği maçta 39. dakikada Belhanda’nın golüyle galip gelen Galatasaray, 6. kez TFF Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası’nın sahibi Galatasaray, yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek Akhisarspor’u Younes Belhanda’nın golüyle 1-0 mağlup etti.

TFF Süper Kupasının 13’üncüsüne Ankara’daki Eryaman Stadı ev sahipliği yaptığı maçta Akhisarspor’u 1-0 yenen Galatasaray, kupasını düzenlenen törenle aldı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başkan Vekilleri Mehmet Baykan ile Yılmaz Büyükaydın, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çağlar, İsmail Erdem, Nuri Akın ve Genel Sekreter Kadir Kardaş ile A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş de izledi.

Müsabaka sonrası düzenlenen törende Galatasaray’a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir verirken, Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da madalya takdiminde bulundu.

GALATASARAY ÜST ÜSTE 3 KUPA ALARAK ÜÇLEME YAPTI

böylece Süper Lig ve Türkiye Kupası’nın ardından Süper Kupa’da da mutlu sona ulaşarak üst üste 3 kupa alarak üçleme yapan Galatasaray, en son 2015 yılında 3 kupa birden kazanmıştı.

Sarı-kırmızılı ekip, 9. kez mücadele ettiği Süper Kupa’yı 6. kez kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray, Süper Kupa’yı en fazla kazanan takım konumunda bulunuyor.

Stat: Ankara Eryaman

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Akhisarspor: Gökhan Değirmenci, Tolga Ünlü, Cocalic, Alperen Babacan, Kader Keleş, Burhan Eşer (Dk. 64 Onur Ayık), Bjarnason, Aykut Çeviker (Dk. 81 Eray Ataseven) , Rotman, Erhan Çelenk (Dk. 70 Bertuğ Bayar), Vrsajevic

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcos, Nagatomo, Jimmy Durmaz (Dk. 81 Feghouli), Seri, Selçuk İnan, Adem Büyük (Dk. 72 Emre Mor), Belhanda (Dk. 90+1 Donk), Babel

Gol: Dk. 39 Belhanda (Galatasaray)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.