Hoşgeldiniz  

TEKNOFEST’2019 İkincisi EKO Öğrencisi Mert Tuna Erol

admin | 23 Eylül 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Teknoloji, Türkiye A- A+

“Uçan Araba Tasarım Yarışması”nda final kalan, öğretmeni Özlem Korkmaz’ın danışmanlığında yarışan Ataşehir EKO Okulu öğrencilerinden Mert Tuna Erol, alanında ikinci oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

TEKNOFEST’2019’da “Uçan Araba Tasarım Yarışması”nda yarışan Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu Okulu öğrencilerinden Mert Tuna Erol, alanında ikincilik ödülünü aldı.

EKO ATAŞEHİR EMLAK KONUT ORTAOKULU TEKNOFEST’TE

TEKNOFEST’2019’da düzenlenen serbest kategori, “Uçan Araba Tasarım Yarışması”nda finalinde Fen bilimleri öğretmeni Özlem Korkmaz’ın danışmanlığında yarışan Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu Okulu öğrencilerinden Mert Tuna Erol, alanında ikinci oldu.

“UÇAN ARABA TASARIM YARIŞMASI”NDA FİNALE KALMIŞTI

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu Okulu öğrencilerinden Mert Tuna Erol, Fen bilimleri öğretmeni Özlem Korkmaz’ın danışmanlığında TEKNOFEST’2019’da düzenlenen serbest kategori, “Uçan Araba Tasarım Yarışması”nda finale kalan 10 yarışmacı arasına girmişti.

EKO TEKNOFEST’TE TÜRKİYE 2.Sİ

Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu yönetimi yaptığı açılmada; “Önce hayal kurdular, sonra çalışmaya başladılar ve yaklaşık 1 yılın sonunda Serbest Kategoride Uçan Araba Tasarım Yarışmasında 7. Sınıf öğrencimiz Mert Tuna Erol, Fen Bilimleri öğretmenimiz Özlem Korkmaz’ın danışmanlığında bize büyük bir gurur yaşatarak Teknofestte Türkiye 2. si olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ün de dediği gibi “İstikbal göklerdedir!” diyerek ve bilimin ışığından hiç ayrılmadan daima ilerlemeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verildi.

HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLADI: “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR”

Her şeyin Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözlerinden yola çıkarak başladığını kaydeden TEKNOFEST’2019 ikincisi Mert Tuna Erol’un annesi Nihan Baykal Erol, duygularını; “Her şey bir hayalle başladı… Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hep aklına yazdı… Hayallerini gerçekleştirmek için karşısına çıkıp bunları dinleyen ve cesaretlendiren sevgili öğretmeni Özlem Korkmaz danışmanlığında az önce bize bu gururu yaşatan sevgili oğlum Mert Tuna Erol… 10.000 yarışmacının katıldığı 20 farklı kategorilerde “uçan araba tasarımında “ finalistliğini Türkiye 2.’liğine taşımıştır… Kelimelerim, duygularım yetersiz.” İfadeleri ile aktardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.