Hoşgeldiniz  

TBMM’DE İLK KAYIT ÇANKIRI VEKİLİ M.EMİN AKBAŞOĞLU

admin | 05 Kasım 2015 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

cankiri_ilk_kayit_tbmm_m_emin_akbasoglu (1)1 Kasım Seçimleri ile belirlenen TBMM’nin 26. Dönem üyeliği için ilk kayıt yaptıran Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu. Akbaşoğlu tuz ve helva ikram etti.

1 Kasım’da oluşan TBMM’de 26. Dönem için ilk kaydını yaptıran milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.

cankiri_tbmm_ilk_kayit_m_emin_a (7)

TBMM’de kayıt yaptırırken Çankırı‘ya özgü Tuz Sabununu beraberinde getiren Akbaşoğlu, “Her türlü bakterinin temizlenmesine, kokunun giderilmesine, sivilcenin iyileştirilmesine ve birçok faydayı beraberinde taşıyor” diye konuştu.

TBMM’de 26. Dönem milletvekillerinin kayıt işlemleri başladı.

Meclis’te ilk kaydını yaptıran AKP Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Türkiye’nin öncülüğünde yeni, adil ve merhametli bir dünyanın kurulmasının adıdır aynı zamanda 1 Kasım 2015” açıklamasını yaptı.

cankiri_tbmm_ilk_kayit_m_emin_a (9)

ÇANKIRI’NIN TANITIMINI YAPTI, TUZ SABUNU VE YAREN HELVASI GETİRDİ

Çankırı’dan “tuz sabunu” getiren Akbaşoğlu, tuz sabunun faydalarını da anlatarak şöyle dedi: “Çankırı’ya özel. Çankırı’nın tuz mağarası var, kaya tuzundan imal edilen çok ürünler var, bunlardan bir tanesi de tuz sabunu. Sabun her şeye iyi geliyor. Tuz sabunu her türlü bakterinin temizlenmesine kokunun giderilmesine sivilcenin iyileştirilmesine ve birçok faydayı beraberinde taşıdığı için bir hatıra olarak sizlere bunu takdim etmek istiyorum.”

Yaren helvasını da ikram eden Akbaşoğlu, “Yaren helvası diye isimlendirdiğimiz Çankırı’ya özgü bir helva. Aynı zamanda panayır helvası olarak da zikrediliyor. Tarihi İpek Yolu Çankırı Yapraklı’dan geçtiği için orada ticaret arttığından dolayı panayırlar söz konusu olmuş, Çöven otundan ve onun suyundan şekerle karıştırılıp, hamurlaştırılarak ceviz de eklenerek bakır kazanlarda kaynatıldıktan sonra, sert bir şekilde çekiçlerle dövülerek bu hale getirilen bir yaren helvamız, dost helvamız var” dedi.

cankiri_tbmm_ilk_kayit_m_emin_a (5)

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR?

Aslen Çankırılı olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, 1968’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da doğdu. Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Akbaşoğlu ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Gaziosmanpaşa MGV İlçe Başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Yerel ve genel seçimlerde Sandık Kurullarında ve Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çeşitli kademelerde görev aldı. 27 Mart 1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesinde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, 2003 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında; Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. Yavuz Selim Vakfı İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Cihannüma Derneği Danışma Kurulu üyesi olup Reyhan Dergisinin Editörlüğünü yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukukunda Yüksek Lisans yapan ve İngilizce ve Arapça bilen, 25. Dönem Çankırı’dan Ak Parti Milletvekili seçilerek  TBMM’de görev yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.