Hoşgeldiniz  

TBB Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Tanıtım Toplantısı

admin | 20 Ağustos 2019 | Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğindeki Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü gerçekleştiriliyor.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI 2019 YILI KAMPANYA TANITIM TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu işbirliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı 21 Ağustos 2019 Çarşamba günü saat 10:00’da TBB Hizmet Binasında gerçekleştirilecektir.

Programın açılış oturumunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politika Kurulu Başkan Vekili Dr. Şükrü Karatepe, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmalarıyla yer alacak.

Gün boyu sürecek etkinlikler çerçevesinde Avrupa Hareketlilik Haftasına ilişkin sunumlar yapılacak ve Avrupa Kentsel Hareketlilik konusunda Avrupa Birliği girişimleri tanıtılacak.  Program kapsamında ayrıca belediyelerin gelirlerinin arttırılmasına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak, sıfır atık ve akıllı şehir uygulamaları değerlendirilecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası Nedir?

Ulusal koordinatörlüğü Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Birliğinin bir girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyada kutlanmaktadır. Haftanın bu yılki teması “Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme”, sloganı ise #birlikteyürüyelim (#walkwithus) olarak belirlenmiştir.

Kampanya dâhilinde belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşlarına ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım yöntemleriyle seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.