Hoşgeldiniz  

Tarbzon Araklı’yı Sel Vurdu: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

admin | 19 Haziran 2019 | Manşet, Türkiye A- A+

Trabzon’un Araklı ilçesinde sağanak yağışın ardından oluşan sel faciasında 4 kişi hayatını kaybetti. Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde çok sayıda ev de kullanılmaz halde.

Recep Kenan/itvhaber.com

Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallerini vuran sel faciasının bilançosu gün aydınlanması ve suların çekilmesi ile birlikte ortaya çıktı.  AFAD, AKUT ekipleri ile birlikte bölge insanları da kayıpları arama faaliyetlerine katılıyor.

Araklı’da 18 Haziran 2019 Salı günü öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış, aralıksız olarak devam ederken ilçede Saat 14.00 sıralarında meydana gelen sel facia yaşanmasına neden oldu.

Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patladığı, felaketin boyutunun bu nedenle daha da büyüdüğü iddia ediliyor.

Sel felaketine bağlı su taşkınları ile birlikte sayıda yerleşim yerinde çok sayıda bina tamamen yok olurken, birçok bina da kullanılmaz hale geldiği. Felaketin yaşandığı ilçede 4 kişinin kapıldığı sel nedeniyle kaybolduğu, 7 kişiden de haber alınamadığı belirtiliyor.

Yaşanan felaket nedeniyle bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Araklı Kaymakamlığı´nda Kriz Koordinasyon Merkezi´ni ziyaret ederek Vali İsmail Ustaoğlu’ndan bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirttiği açıklamada, “Burada yine daha önce yağan yağmur ve suların oluşturduğu ve o suların oluşturduğu halin ortadan kaldırılması için çalışma yapılması için orada bulunan 3 büyükşehir personeli, bir Devlet Su İşleri personeli ve yine Çamlıktepe Mahalle’mizden 3 köylümüz, o mahallenin, o köyün sakinleri, 4 de yaralımız var. Yaralılarımız, burada hastanede. Edindiğimiz, aldığımız bilgilere göre de çok büyük bir ağır yaralı durumları söz konusu değil. Geçmiş olsun, başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.” Dedi.

Felaketin boyutunun büyümesine bölgedeki HES Barajının havuzunun balçıkla dolarak taşmasının etkili olduğu iddiaları ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “HES bunun doğuş sebebi değil. HES bunun kurbanı olmuş, aşağıda. Yani tamamen doğal bir olay.” Dediği belirtiliyor.

Yol ve köprülerin çöktüğü, cami ve oklarlın arasında olduğu çok sayıda ev ve işyerinin bulunduğu binaların da yıkıldığı felaket nedeniyle sele kapılan 10 kişi kayboldu.

Vatandaşların yardım çağrıları üzerine bölgeye karadan ve havadan sevk edilen kurtarma ekipleri sele kapılan 10 kişiden Ali Abdullah, Soner Özbay ve Mahmut Köse’nin cansız bedenlerine dere yatağında ulaştı. Kurtarma ekipleri 4 kişiyi yaralı olarak kurtardı.

Kurtarma ekipleri kayıp 7 kişi için gece boyu bölgede arama çalışması yürütüldü. Bölgeye gönderilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´na ait 2 helikopter, mahallelerde mahsur kalan 76 kişiyi alarak güvenli bölgelere tahliyesini sağladı. Sel ve heyelanlarda yaralananlar Araklı Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.