Hoşgeldiniz  

Spor Hayatın Bitti Dediler Dünya Şampiyonu Oldu

admin | 21 Kasım 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Röportajlar, Spor A- A+

Motor kazasında oluşan kırıklar nedeniyle spor hayatının bittiği söylemlerine rağmen ayağa kalkan 33 yaşındaki Merve Karakaya, azimle çalışarak Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sakarya Üniversitesi Spor Bölümü mezunu 33 yaşındaki Vücut Geliştirme Şampiyonu Merve Karakaya, spor yaşamında ilk başarısına 2010 yılında dans kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak imza attı.

2014-2015-2016-2017 yıllarında kendi sıkletimde Türkiye şampiyonu olduğunu, şampiyonlar şampiyonu unvanına sahip olduğunun altını çizen Fitness dalında Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Merve Karakaya, hedefi olan dünya şampiyonluğuna ulaşarak hedeflediği başarıyı yakaladığını vurguladı.

Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Der’i ziyareti sırasında Recep Kenan aracılığıyla  www.itvhaber.com okurları için röportaj veren Fitness dalında Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Merve Karakaya, şampiyonluk mücadelesini Ataşehir Belediye Spor Kulübü çatısı altında sürdürmek istediğini söyledi.

2010 yılında dans kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu sonrasında Fitness dalında çalışmalara başladığını kaydeden Fitness dalında Vücut Geliştirme Şampiyonu Merve Karakaya, Vücut Geliştirme ile tanışmasını; “Sakarya Üniversitesi Spor Bölümü mezunuyum. İlk mezun olduğum zamanlarda ilk derecemi 2010 yılında dans kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak aldım. Daha sonra Fitnessle devam ederek derecelerin olması gerektiğini düşünerek yarışmalara başladım.” Şeklinde dile getirdi.

“MOTOR KAZASINDA ÖLDÜ DİYE ÜZERİMİ ÖRTTÜLER”

2012 yılında geçirdiği motor kazasında öldü denilerek üzerinin örtüldüğünü kaydeden Merve Karakaya, spor hayatının bittiği söylemlerine kulak asmadan azimle çalışarak bu günlere geldiğinin altını çizerek; “2012 yılında ilk derecemi aldıktan sonra Milli Sporcu olarak yurt dışına çıktım. Döndüğümde tam hazırlanmaya başlamıştım ki talihsiz bir motor kazası geçirdim.  Öldü diye üzerimi örttükleri ve bir buçuk yıl boyunca bütün kemiklerim kırık olduğu için yatağa bağlı kaldım. Doktorların artık spor hayatın bitti dediği noktadan söylemlere kulak asmadan ayağa kalktım” diye konuştu.

4 YIL ÇALIŞTIM ŞAMPİYONLUK SÖZÜMÜ GERÇEKLEŞTİRDİM

Yaşadığı Motor kasında oluşan çok sayıda kırığa rağmen kısa sürede ayağa kalkan Merve Karakaya, kendisine verdiği şampiyonluk sözünü gerçekleştirmek için uzun süre çalıştığını kaydederek; “Tabi bu süreç bu kadar kısa olmadı. Çünkü bu sporu yapmam için kaslarım ve kemiklerim eskisi gibi değildi. Kendime verdiğim bir dünya şampiyonu sözüm vardı. Ayağa kalktım ve devam ettim.  Dört yıl boyunca hiç ara vermeden antrenman ve diyet programlarıma devam ettim ve ediyorum.  Geçen yıl hedeflediğim dünya şampiyonluğuna o hırs ve istekle geçen yıl ulaştım ve dünya şampiyonu oldum” dedi.

SÜREÇ KOLAY OLMADI, SAKATLIK DEVAM EDİYOR

Motor kazasında oluşan kırıkların spor yaşamında etkisinin devam ettiğini ifade eden Fitness dalında Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Merve Karakaya, “Süreç kolay olmadı çünkü hala sakatlıklar devam ediyor.  En son Mert hocamla katıldığımız yarışmada bir ilke imza atarak çiftlerde yarıştık. Hem çiftlerde hem ferdi olarak şampiyon olduk. Birde Şampiyonlar şampiyonu kupasına sahip olduk” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU UNVANINA SAHİP OLDUM

Spor yaşamında önemli şampiyonluklar yaşadığını, başarılara imza attığını kaydeden Merve Karakaya, yenilerini eklemek için çalıştığı başarılarını; “2014-2015-2016-2017 yıllarında kendi sıkletimde Türkiye şampiyonu oldum. En son olarak Türkiye’de yapılan şampiyonada şampiyonlar şampiyonu unvanına sahip oldum. Yani tüm sıkletlerin şampiyonu oldum. 2016 yılında ilk dünya ikinciliğim var. O benim için bir derece değildi çünkü hedefim dünya şampiyonluğuydu. Bu hedefime de 2017 yılında ulaştım. Ekim ayında Sırbistan da yapılan dünya şampiyonasında dünya şampiyonu oldum. Bu yılda yapılan W.A.B.B.A yarışmasın da hem çiftlerde hem de bireysel olarak dünya şampiyonu olarak ülkemize geri döndük” olarak açıkladı.

MERT HOCAYLA AYNI ZAMANDA PRO KART ALDIM

Üst düzey fizike, dünya şampiyonluğu gibi önemli başarılara sahip sporculara verilen Pro Kart sahibi olduklarını kaydeden Merve Karakaya, başarılarını sürdürmeye kararlı olduğunu kaydederek, “Mert hocayla aynı zamanda Pro Kart sahibi oldum.  Bu kartı aldıktan sonra Kasım ayında tekrar yarışmaya katıldım ve orada da dünya şampiyonluğunu aldım” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.