Hoşgeldiniz  

Sözcü Gazetesi’ne FETÖ Kararı: Çölaşan ve Doğru’ya Hapis

admin | 27 Aralık 2019 | Genel, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Sözcü Gazetesi davasıyla ilgili açıklanan mahkeme kararında “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla yargılanan Emin Çölaşan ve Necati Doğru 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası aldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile gazetenin bazı yazarları, yetkilileri ve çalışanlarının “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla yargılandığı davada kararını açıkladı.

Sözcü Gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru “FETÖ’ye yardım” suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Burak Akbay’ın dosyası ayrıldı, 7 sanığa ceza verildi, 1 kişi ise beraat etti.

SÖZCÜ GAZETESİ DAVASINDA MAHKEME KARARI:

Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay, Necati Doğru: 3 yıl 6 ay, Mustafa Çetin: 3 yıl 4 ay, Metin Yılmaz: 3 yıl 4 ay, Yücel Arı: 2 yıl 1 ay, Gökmen Ulu: 2 yıl 1 ay, Yonca Yücekaleli: 2 yıl 1 ay

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, beraatlarını isteyen sanıkların son sözlerin ardından karar için 1 saatlik ara verildi. Ardından da karar açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Davanın 18 Nisan’da görülen celsesinde, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli’nin “Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep etmişti.

Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması da talep edilmişti. Savunması alınamayan firari sanık Burak Akbay’ın dosyasının ise ayrılması istenmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.