Hoşgeldiniz  

Soğuk Hava ve Yağmurda  ‘Kanal İstanbul’ Kuyruğu

admin | 27 Aralık 2019 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

ÇED raporunun onaylanmasıyla halkın görüş ve önerileri için askıya çıkarılan Kanal İstanbul projesine itiraz için başvuran duyarlı vatandaşlar ÇŞB İl müdürlüklerinde metrelerce kuyruk oluştu.

ÇED raporunun onaylanmasıyla halkın görüş ve önerileri için askıya çıkarılan Kanal İstanbul projesine itiraz etmek isteyen İstanbullular, ellerinde dilekçeleri ile yağış ve soğuğa rağmen uzun kuyruklar oluşturdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 23 Aralık’ta kabul ettiği Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, 10 gün boyunca askıda kalarak görüş, eleştiri ve itirazlara açık olacak.

Mühendis ve Mimarlar Odası projeye itiraz etmek isteyenler için dün bir dilekçe örneği hazırlayıp paylaştı. İtiraz dilekçesi vermek isteyen vatandaşlar, haftasonu ve yılbaşı tatili nedeniyle aranın açılacağı için Haftanın son gününde Ataşehir ve Beşiktaş’da bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde yoğunlaşarak uzun kuyruklar oluşturdular.

Ataşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilciliği önündeki kuyruk zaman zaman 500 metreyi geçiyor.

Öte yandan Ataşehir Kent Konseyi tarafından yapılan çağrıda Kanal İstanbul Projesine itiraz edecek Ataşehirlilerin başvuru için zaman ayıramayacak olanlarının itiraz dilekçelerini ilgili kuruna iletmek üzere kabul edecekleri duyuruldu.

Ataşehir Kent Konseyi tarafından yapılacak itirazda toplu olarak verilecek dilekçelerin görüş olarak kayda geçeceği belirtiliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.