Hoşgeldiniz  

Sinem Önel Albümü ‘Yola Revan’ı Konserle Tanıttı

admin | 20 Nisan 2018 | Ataşehir, Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Anadolu ezgilerinin genç yorumcusu Arguvanlı Sinem Önel, Seyhan Müzik Yapım etiketiyle çıkan albümü “Yola Revan” Ataşehir’de düzenlediği konserle tanıttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kendine özgü Anadolu ezgileri ile tanınan Arguvanlı Türk Halk Müziği yorumcusu Sinem Önel’in “Yola Revan” albümü Seyhan Müzik Yapım etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda türkü dostlarının ilgisini bekliyor.

Arguvanlı Türk Halk Müziği yorumcusu Sinem Önel Seyhan Müzik Yapım etiketiyle çıkardığı albümü “Yola Revan”ı Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’undaki konser ile tanıttı.

Sinem Önel albüm tanıtım konserinde “Yola Revan” adlı albümünde yer alan eserleri bağlaması ile seslendirdi. Konsere Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

“Yola Revan” adlı albümü ile müzik dünyasına adım atan Sinem Önel albümünde; “Gönül Kalk Gidelim, Turna, Göldağında Kuşlar Figana Başlar, Ali’m Gitme Pazara, Niçin Gitmez Yıldız Dağı Dumanın, Enbiya İçinde, Yemenim Turalıdır, Ağalar Gurbetten Geldim, Benden Selam Söyle O Güzel Şaha, Dalal” adlı erserleri seslendiriyor.

Arguvanlı Sinem Önel albüm tanıtımı amacıyla Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen konserinde salonunu dolduran müzik severlerin alkışları ve katılımları ile bağlaması eşliğinde eserlerini yorumlayan Sinem Önel, konserinde kendisini yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür ederek; “Yola Revan albümün hazırlanışında bana destek olan Erdal Erzincan, Arif Sağ, Sadık Kayhan, Bülent Seyhan, Seyfi Yerlikaya, Şahin Kara, Caner Erzincan ve tüm dostlarıma sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Arguvanlı THM yorumcusu Sinem Önel’i konser için teşvik eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, kursta tanıdığı Sinem Önel ile ilgili düşüncelerini dile getirerek; “Bu gece konuşmaktan ziyade türkü dinlemek gerekir. Sinem benim köylüm ve akrabalığımızda var.  Arguvan toprağı özeldir. Orada türkülerin çok özel yeri var. Her evde türkü söylenir, saz çalınır. Bende kursa gittim fakat devamını getiremedim. Orada çok güzel yorumlar dinledim. Sinem Önel’in güzel sesinin olduğunu orada gördüm ve sahip çıkmam gerektiğine inandım.  Uzun çabalardan sonra ikna ettik. Erdal Erzincan ve Arif Sağ çok büyük destek verdiler. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Sinem hazırlıklarını bitirdikten sonra çok yakın dostum Seyhan Müziğin sahibi Bülent Seyhan’a götürdüm. Bana aynen şunu söylediler. Başkanım senin her isteğin bizim için bir emirdir ama söylemene gerek yok zaten biz bu sesi değerlendirirdik dediler.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Senide kutluyorum, yolun açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından birbirinden güzel eserler yorumlayan Sinem, salonu dolduran yüzlerce Ataşehirli, Arguvanlı ve Malatyalı türkü dostlarına türkü dolu, duygulu bir gece yaşattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.