Hoşgeldiniz  

Silivri’de 5,9 Deprem Marmara Denizi Merkezli 40 Sarsıntı

admin | 26 Eylül 2019 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında Marmara Denizi merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul’u ayağa kaldıran depremin ardından 40’a yakın ayrı artçı sarsıntı yaşandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Deprem izleme merkezleri tarafından Silivri ilçesi açıklarında Marmara Denizi merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem sonrası adeta deprem fırtınası yaşandığı gözlenirken bölgede son tespitlere göre 40’a yakın sarsıntı kaydedildi.

YÜKSEKTEN ATLAMAYA BAĞLI 8 YARALANMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı İstanbul Silivri Açıklarındaki 5.8 Büyüklüğündeki Deprem sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda hasar oluşurken yüksekten atlamaya bağlı 8 yaralanma kayda geçti.

SULTANGAZİ VE EYÜP’TE İKİ BİNADA HASAR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı İstanbul Silivri Açıklarındaki 5.8 Büyüklüğündeki Deprem sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştuğunu kaydetti.

AFAD: 5.8, KANDİLLİ: 6.0

5.9 olarak açılanan, daha sonra AFAT tarafından 5.8 olarak güncellenen Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma enstitüsü tarafından 6.0 olarak açıklana depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri’ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi.

İstanbul genelindeki okul ve hastaneler başta olmak üzere kamu ve özel iş yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilirken, trafikte aksamalar yaşandı. Bakırköy Adalet Sarayı deprem nedeniyle kontrollü bir şekilde tahliye edildi.

MARMARA MERKEZLİ SON DEPREMLER

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.