Hoşgeldiniz  

Şile’de Geniş Katılımlı Plaj Temizliği: Benim Temiz Plajım

admin | 03 Mayıs 2018 | İstanbul, Manşet A- A+

Şileli kadınların oluşturduğu Şile Kadınlar Derneği (ŞİKAD) ve Eco İstanbul’un organizasyonu ilçe ve il genelinde yerli ve yabancı duyarlı pek çok insanın katılımını sağladı.

Şile’nin Ayazma Plajında 5 Mayıs’ta “Plaj Temizlik Etkinliği” gerçekleştirilecek.

Şile Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, siyasi partiler, Şile okulları, Şile Yönder Okulu ve Işık Üniversitesi’nin destekleri ile önemli bir insiyatif oluşturuldu.

Etkinliği organize edenlerden ŞİKAD kurucu üyesi ve Eco İstanbul kurucusu Jodie Harburt faaliyet hakkında şunları söyledi;

“Şimdiye kadar bir çok çevreci faaliyet düzenlenmiş olmasına rağmen ulusal ölçekte bir ilgi ve bilinç oluşturulamamıştır. Bugünkü faaliyetimizin amacı bir kerelik bir temizlik yapmanın çok ötesinde. Toplumun farklı gruplarını biraraya getirerek, gruplar arasındaki bağı ve geniş tabanlı bir farkındalık sağlamayı umuyoruz. Çevreyi gerçekten temiz tutmak ve sağlıklı yaşamak için iyi bir örnek oluşturmak zorundayız. Doğayı herkesin sahiplenmesi ve sorumluluk duyması gerekir. Doğa bilincini hayat biçimi haline getirmeli ve doğa ile kopuk olan bağımızı tekrar kurmalıyız. Bu ciddi işi yaparken keyif almalıyız. Bizler ve gelecek nesiller, kum, deniz, orman, tüm doğa ile uyum içinde yaşayabilmelidir.”

Tüm Şile’lilerin sahiplendiği proje ile ilgili olarak ŞİKAD Başkanı Esin Tonbul; “Kadınlarımız ile Şile’mizi güzelleştirmek amacıyla bir yola çıktık, gerek kahvaltılarımızda kadınlarımız ile bir araya gelerek, gerek kültürel etkinliklerle birlikte olarak, Şile için ne yapabiliriz? diye düşünerek hareket ediyoruz. Amacımız daha yaşanılabilir bir dünya isterken bir nebze bile olsun katkı sağlamak. Bu amaçla gerçekleştireceğimiz projeye sahip çıkan tüm kadınlarımıza ve kurumlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.”dedi.

Şile kadınlarına ve sosyal yaşantısına yeni bir vizyon katmak için yola çıkan Şile Kadınlar Derneği (ŞİKAD) projeleri kapsamında farkındalık oluşturmayı ve değer katmayı hedefliyor.

Kuruluş amacı önce Şile’de ardından adım adım büyüyerek tüm Türkiye’de yaşayan kadınlarla sosyal imkanlar yaratmak ve toplumsal birlikteliği güçlendirmek olan dernek 8 Mart kuruluş tarihinden beri 7. projesini gerçekleştirecek.

Çevre bilincini ve farkındalığı artırmak amacı ile ŞİKAD ve Eco Istanbul tüm paydaşların desteği ile faaliyetlerine kararlılıkla devam edecekler. “Benim Temiz Plajım” hareketinden sonra “Temiz Ormanım” ve “Temiz Kentim” etkinlikleri de sırada.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.