Hoşgeldiniz  

Şiddetli Yağış Ve Hortum Antalya’da Zor Anlar Yaşatıyor

admin | 27 Ocak 2019 | Genel A- A+

Antalya’da Kemer, Kumluca ve Finike’de etkili olan şiddetli yağış, kuvvetli fırtına ve hortum nedeniyle, çeşitli güçlükler yaşanırken, biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

Antalya’da 24 Ocak’tan itibaren etkili olan şiddetli yağış, kuvvetli fırtına ve hortum nedeniyle bölgede zor anlar yaşanıyor. Bölgede yaşanan kuvvetli fırtına ve hortum nedeniyle 2 kişi hayatını kaybederken, 14 vatandaş da yaralandı.

ANTALYA VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU’DAN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Üç gündür şiddetli yağışın hüküm sürdüğü kentte beşinci hortum vakasını bugün saat 10.58’de Antalya merkez Havalimanı’nı da içine alacak şekilde yaşadık. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen bir fırtına, bir hortum oluştu. Havaalanımızda maalesef iki otobüsümüz, bir minibüsümüz ve iki merdivenimiz devrildi. İki uçakta ve bir polis helikopterimizde kısmi hasarlar oluştu. 12 yaralımız var.” dedi.

HORTUMLAR NEDENİYLE 14 YARALI

Bölgede 3 gündür etkili olan şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına halen etkisini sürdürüyor. Hızı zaman zaman 90 kilometreyi aşan fırtınanın etkisiyle özellikle Antalya’nın batı ilçeleri Kemer, Kumluca ve Finike’de hortumlar oluştu. Hortumlar nedeniyle 14 kişi yaralandı.

BERİVAN KARAKEÇİLİ VE BAYRAM DEMİR YAŞAMINI YİTİRDİ

Yaralılardan bahçede portakal toplarken kafasına çarpan sert cisim nedeniyle ağır yaralanan Berivan Karakeçili (13) ile hortumun sürüklediği Bayram Demir (40) kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Demir’in cenazesi Finike Sahilkent, Karakeçili’nin cenazesi ise memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.

Berivan Karakeçili’nin ailesiyle mevsimlik tarım işçisi olarak Antalya’ya geldiği, bu yüzden eğitimini yarıda bıraktığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTELİ KADER BUSE ACAR ARANIYOR

Kemer Sanayi Sitesi önünde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kader Buse Acar, annesi Ayla Acar ile babasını ziyarete giderken hortum nedeniyle dereye sürüklenen otomobilde kayboldu.

SERALARI SU BASTI

Kumluca, Finike ve Serik ilçelerinde şiddetli yağış, fırtına ve hortumlar nedeniyle çok sayıda sera zarar gördü.

ÇOK SAYIDA PORTAKAL VE NAR BAHÇESİNİ SU BASTI

Kumluca’da etkili olan fırtına Karatepe Stadı’nın demirlerinin yıkılmasına neden oldu. Kaş ilçesinde yağış sonrası Koca Göl’de su taşkını meydana geldi, göl etrafındaki seralarda su birikintileri oluştu.

Konyaaltı ilçesindeki Balıkçı Barınağı’nda meydana gelen hortum nedeniyle bazı balıkçı tekneleri battı. Çok sayıda tekne ve bot zarar gördü. Dev dalgaların oluştuğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde denizin rengi de sel suları nedeniyle değişti.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ, YOLLAR KAPANDI

Antalya-Korkuteli kara yolunda, dağlık alandan düşen taşlar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı. Kentte fırtına nedeniyle çok sayıda tabela uçtu, küçük ağaçlar ve direkler devrildi. Antalya Valisinden açıklama

KEMER VE KUMLUCA’DA BÜYÜK HASAR

Önceki gün kentin batısındaki Kemer ve Kumluca ilçelerinde büyük hasara neden olan, iki kişinin ölümüne, bir üniversite öğrencisinin de derede kaybolmasına yol açan sağanakla birlikte gelen fırtına ve hortum bugün de Antalya Havalimanı’nı vurdu.

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Havalimanında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte incelemelerde bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı basın toplantısında, “Üç gündür şiddetli yağışın hüküm sürdüğü kentte beşinci hortum vakasını bugün saat 10.58’de Antalya merkez Havalimanı’nı da içine alacak şekilde yaşadık. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen bir fırtına, bir hortum oluştu. Havaalanımızda maalesef iki otobüsümüz, bir minibüsümüz ve iki merdivenimiz devrildi. İki uçakta ve bir polis helikopterimizde kısmi hasarlar oluştu. 12 yaralımız var. Havaalanında özellikle yolcu otobüslerindeki yolcularımızın da içinde bulunduğu 12 yaralı hastanelerimize sevk edildi. Bunların içinde hayati tehlikesi olan yok. Sarı ve yeşil kod hastalarımız.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.