Hoşgeldiniz  

Şiddet Görmüş Kadınlar Ve Çocuklar İçin Yeni Bir Proje

admin | 25 Nisan 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle, şiddet görmüş kadınlar ve çocuklar üzerine bir proje başlatıldı. Proje, konukevinde kalan 10 kadın ve 11 çocuğu etkiliyor.

“Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Çocuklarına Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Desteği Projesi” kapsamında, Ataşehir Belediyesi Kadın Konukevi’nde kalan 10 kadın ve 11 çocuğun hayatına dokunularak kişisel gelişimlerine katkıda bulunulacak.

Kendisine güvenen, ayakları üzerinde durabilen mutlu bireyler yetiştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında çocuklara yönelik 1 ay sürecek resim, müzik, temel eğitim ve beden eğitimini içeren bir program hazırlandı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ŞİDDET GÖRMÜŞ KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN YENİ BİR PROJE

Proje, Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) tarafından, son sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerinden gönüllü olanların katılımıyla yürütülecek.

Projenin Genel Koordinatörlüğünü yürüten ESKAR Müdürü Prof. Dr. Gülay Akgül Yılmaz; projeyle, şiddet neticesinde evlerini terk etmek zorunda kalmış olan kadın ve çocuklarının yaşadıkları travmayı atlatmaları, sağlıklı birer birey olarak hayatlarını sürdürebilmeleri ve hayata sıkı bağlarla bağlanıp, ayakta durabilmelerine destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleye büyük destek veren Ataşehir Belediyesi, kadınların ve çocukların geleceğe daha umutla ve güvenle bakmaları için bu tür projelerin zenginleştirilerek devam ettirilmesini hedefliyor.

Ülkemizde kadına yönelik şiddet son yıllarda gösterdiği artış trendiyle dikkat çekerken, kadınlarımızın yüzde 36’sı fiziksel, yüzde 44’ü psikolojik şiddet görüyor. Ülkemizde 2016 yılında 367 kadın cinayeti sayısı 2017 yılında 409’a yükseldi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.