Hoşgeldiniz  

Sıcaklık Düşüyor Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor

admin | 24 Aralık 2018 | Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Tüm yurdu etkileyecek soğuk hava dalgası ile ilgili uyarılarda bulunan Meteoroloji hava durumu ile ilgil yaptığı son uyarıda hava sıcaklığının 8-12 derece azalacağını duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusunda 25.12.2018 Salı günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın, sabah saatlerinden itibaren yükseklerinden başlayarak kar yağışına dönüşeceği, Bilecik, Balıkesir’in doğusu, Sakarya’nın güneyi ile Kocaeli ve Bursa illerinin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (10- 20 cm) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kuvvetli buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

10 DERECENİN ÜSTÜNDE ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ

İstanbul’da Pazartesi akşam saatlerinden sonra başlaması beklenilen yağışın zaman zaman kuvvetlenerek yağmur şeklinde olacağı, Hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte önce kentin yüksek kesimlerinde zamanla il genelinde karla karışık yağmur şeklinde olabileceği, Çarşamba günü ise aralıklarla hafif kar yağışları görülebileceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü 14 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının Çarşamba ve Perşembe günleri 1-2 dereceye kadar düşeceği bekleniyor.

Rüzgarın Kuzey Ege’de (25.12.2018) Salı günü kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/sa) fırtına, zamanla 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir Fırtınanın aynı gün (25.12.2018 Salı) akşam saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2018 Salı günü Ankara’da yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli (8-15 cm, yüksekleri 20cm) olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının ardından Ankara’da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında (Minimum/Maksimum Sıcaklıklar : Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece) seyretmesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar, su sayaç ve borularında donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ ANADOLU’NUN KUZEYBATISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu’nun kuzeybatısında 25.12.2018 Salı günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği ve kuvvetli (8-15 cm, yüksekleri 20cm) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kuvvetli buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz’de 25.12.2018 Salı günü yağmur şeklinde başlayacak yağışın sabah saatlerinden sonra yükseklerinden başlayarak kar yağışına dönüşeceği ve Bolu, Kastamonu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Sinop’un iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (7-15 cm yüksekleri 20 cm) olması beklendiğinden başta Bolu Dağı geçişinde olmak üzere ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BAŞTA İSTANBUL, ANKARA, İZMİR OLMAK ÜZERE BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

24 Aralık 2018 Pazartesi akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

25.12.2018 Salı günü; Doğu Anadolu’nun ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde görülecek yağışların önceleri genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde gök gürültülü sağanak, zamanla Trakya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Erzurum’da kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

26.12.2018 Çarşamba günü; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinde görülmesi beklenen yağışların Ülkemizin büyük bir bölümünde (Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde) kar şeklinde, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun güneyinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SOĞUK VE YAĞIŞ PERŞEMBE GÜNÜ DOĞUYA GEÇİYOR

Soğuk ve yağışlı sistemin 27.12.2018 Perşembe günü doğuya doğru hareket edeceği ve Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek yağışların Güneydoğu Anadolu’da yağmur, Doğu Karadeniz kıyı kesiminde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BU HAFTA ÜÇ BÜYÜK İLİMİZDE BEKLENEN HAVA DURUMLARI ŞU ŞEKİLDE;

Ankara’da Salı günü sabah saatlerinde yağmur olarak başlaması beklenilen yağışın zamanla karla karışık yağmura dönmesi ve akşam saatlerinden itibaren Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kar yağışı şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ile birlikte gecenin en düşük sıcaklıklarının Çarşamba sabahı sıfırın altında 3, Perşembe sabahı ise sıfırın altında 9 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

10 DERECENİN ÜSTÜNDE ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ

İstanbul’da Pazartesi akşam saatlerinden sonra başlaması beklenilen yağışın zaman zaman kuvvetlenerek yağmur şeklinde olacağı, Hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte önce kentin yüksek kesimlerinde zamanla il genelinde karla karışık yağmur şeklinde olabileceği, Çarşamba günü ise aralıklarla hafif kar yağışları görülebileceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü 14 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının Çarşamba ve Perşembe günleri 1-2 dereceye kadar düşeceği bekleniyor.

Balkanlar üzerinde gelen bu sistemde bu hafta İzmir’de sadece Salı günü yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Diğer günlerde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak hava sıcaklıklarındaki düşüşler İzmir ve Kıyı Ege’de de hissedilecektir.

Bu hafta etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın neden olacağı kuvvetli meteorolojik olaylar ile ilgili yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler olan Buzlanma ve Don Olayına karşı dikkatli ve tedbirli olma uyarısı gelirken bölge vatandaşları Ulaşımda Aksamalara karşı uyarıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.