Hoşgeldiniz  

Şevket Çoruh Ataşehirli Tiyatro Severlerle Buluştu

admin | 26 Aralık 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Sanat dünyasına “Baba Sahne” isimli Tiyatro salonu kazandıran Şevket Çoruh, Ataşehir’de toplumun sanata bakışını, sanatın muhalif kimliğini işlediği söyleşi gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Evi’nde Ataşehirli hayranları ile buluşan Şevket Çoruh, siyasilerin sanata ilgisizliğine dikkat çekerek, “Bir sürü yeni oyun geliyor. Bir tane siyasetçi göremezsin” dedi.

Günümüz Türkiye’sinde tiyatroların kapılarına zincir vurulurken, tiyatrolar yıkılırken, tiyatro sayıları günden güne azalırken; kendi deyimiyle “Bu bir ticarethane değil, bir tiyatro salonu” ifadesiyle “Baba Sahne” isimli tiyatro salonunu topluma kazandıran Şevket Çoruh Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Evi’nde sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği sanat ve toplum ilişkisi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Siyasilerin tiyatroya bakışını eleştiren, siyasiler özel olarak davet etmeyeceğini söyleyen ve “Gelsinler oyunumuzu seyretsinler. Kendileri tiyatroya gitsinler” diye konuşan Şevket Çoruh, Cumhuriyet tarihinde bir çok Cumhurbaşkanı ve Başbakanın sinema, tiyatro ve operalara gittiğini vurgulayarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiği tiyatroda Muhsin Ertuğrul tarafından fuayede bekletildiğini biliyor musunuz? Man Adası’nda hesap açacaklarına kültür ve sanata para yatırsınlar. Siyasiler arasında ayrım da yapmıyorum. O parti, bu parti de demiyorum. Hepsi aynı. Bir sürü yeni oyun geliyor. Bir tane siyasetçi göremezsin” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.