Hoşgeldiniz  

Sevgi Uluğ, ‘Sivas Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız’

admin | 02 Temmuz 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi 3. Toplantı Dönemi 1. Yılı Temmuz Ayı toplantıları ilk birleşimi 01 Temmuz 2019 günü Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, kabotaj bayramını kutlayarak, 2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde yaşanan acı olayın unutulmayacağını ifade etti.

KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Toplantının açılışında konuşan Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, kabotaj bayramını kutlayarak, “93 yıl önce kapitülasyonla yitirilen haklar geri alınmış, denizlerimizde ve limanlarımızda egemenliğimiz tesis edilmiştir. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde endüstri, ticaret ve sporda üstün başarılara ulaşmayı, refah barış ve huzur içinde yaşıyor olmayı dileriz.” Dedi.

26 YILDIR SİVAS’IN ALEVİ SÖNMEDİ, ADALET ARAYIŞI BİTMEDİ

2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde yaşanan acı olayın unutulmayacağını ifade eden Sevgi Uluğ, “2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde sevgiye, kardeşliğe yapılmış bir saldırıdan geriye acılar, anılar ve düşler kaldı. 26 yıldır Sivas’ın alevi sönmedi ve adalet arayışı bitmedi. Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız.” Diye konuştu.

Gündem dışı söz alan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz ve Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, İptal edilen ve yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili görüş, düşünce ve temenniler ile tebriklerini dile getirdiler.

Berber Esnafının Pazar günü çalışmasını düzenleyen hafta tatili hakkında Ak Parti Grubu tarafından verilen yazılı soru önergesi oylanarak gereği yapılmak üzere Başkanlık Makamına havalesi oylanarak kabul edildi.

Gündem dışı görüşmelerin tamamlanması ile gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan 5 maddeye ek olarak 15 maddenin eklenmesi ile Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı İlk birleşimi gündeminin 20 madde olarak belirlenmesi oylanarak kabul edildi.

Gündemdeki 1, 2, 3, 4, 6, 7 ve sonrasındaki son madde olan 20. Maddeye kadar olan maddeler görüşülüp oylanarak, ilgili komisyonlara havalesi kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi’ndeki yeşil alana “Sanat Parkı” adı verilmesi ile ilgili rapor oylanarak, ilgili müdürlüğe geri gönderilmesi kabul edildi.

Oturum başkanı Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, toplantının sonunda gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 04 Temmuz 2019 Perşembe günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.