Hoşgeldiniz  

Sevgi Uluğ; “Kapitalizm Kadınlar Gününün İçini Boşalttı”

admin | 05 Mart 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Üst Manşet A- A+

Sevgi Uluğ başkanlığındaki Ataşehir Sivaslılar Derneği (ASİDAD) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü kapsamında düzenlediği programda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nün tarihi süreci anlatıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Düzenledikleri etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nün anlam ve önemine dikkat çeken ASİDAD (Ataşehir Sivaslılar Derneği) Başkanı Sevgi Uluğ, kapitalizmin her zaman olduğu ve diğer alanlarda yaptığı gibi “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü”nün içini boşalttığını söyledi.

ASİDAD (Ataşehir Sivaslılar Derneği) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı programda, katılımcılara konuşmacı Tarihçi Aşkın Ürkmezer’in sunumuyla “8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü”nün tarihi dayanağı ve gerekçeleri ile ilgili bilgiler verildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü nedeniyle Eston Çamlıevler Sitesi Kışlık Kafede düzenlenen kahvaltılı program ile ilgili açıklama yapan ASİDAD (Ataşehir Sivaslılar Derneği) Başkanı Sevgi Uluğ, günümüzde kadınların maruz kaldığı uygulamalara dikkat çekerek,“İnsanlar uzaya giderken bu konuların konuşulması bile bize zül geliyor. Artık bu çağ dışı uygulamaların da bitmesi gerekir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Recep Kenan paylaştı: 4 Mart 2018 Pazar

ASİDAD üyeleri, Eston Çamlıevler sakinleri ve ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ ve site yönetim kurulu üyeleri ile birlikte,  CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Tulunay, Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ali Rıza Işık ile SİDAD Genel Başkanı Yahya Han, CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan ve davetliler katıldılar.

BİZ KADINLAR HER ALANDA, HER KONUDA MÜCADELE EDİYORUZ

ASİDAD yönetimi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anma toplantısı kapsamında kahvaltı düzenlediklerini kaydeden ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ, tüm dostları, kadınları davet ettikleri etkinlikle ilgili;  “Tarihsel süreç içerisinde, kadınların halen daha çok çalışıp daha düşük maaşlarla; uzun çalışma süreleri, toplumumuzda yaşadığımız cinsel taciz, tecavüz, cinayetler ve kadına yapılan her türlü baskı giderek artıyor. Gerek aile içinde, gerek çalışma ortamında ne yazık ki yaşanan bu olumsuzluklarla karşı karşıyadır kadınımız. Biz kadınlar diyoruz ki; bizler her alanda, her konuda mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi de büyütmemiz, desteklememiz ve yan yana gelmemiz lazım. Bunun bilincinde olmayan kadınları da bilinçlendirmemiz gerekir” ifadelerine yer verdi.

KAPİTALİZM KADINLAR GÜNÜNÜNÜN İÇİNİ BOŞALTTI

Kapitalizmin her zaman olduğu ve diğer alanlarda yaptığı gibi “Dünya Emekçi Kadınlar Gününü”nün içini boşalttığını vurgulayan ADİDAD Başkanı Sevgi Uluğ; günümüzde kadın hakları mücadelesinin sürdüğünü kaydederek, “Bir kadınlar günü ortaya koydular. Orada da sanki kadınlar çiçekmiş, böcekmiş gibi hediyelerle geçiştirilmekte. Hâlbuki o günün anlamı: Bir fabrika içinde ölen kadınların mücadelesi var. Bu anlamda bugün bir kutlama değil bir anma günüdür.    Kadınların haklarını kazanmaları için ciddi mücadeleler verilmiş halen bu mücadeleler sürüyor. Üniversite mezunu olsanız bile toplumda nereye gelirseniz gelin bir erkek meslektaşınızdan daha aşağıda görünürsünüz, daha düşük maaş alırsınız ve her zaman ikinci planda kalırsınız. Bir kere toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda insanların bilinçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması gerekir. Kadınlar olarak istiyoruz ki ciddi çalışmalar yapılsın, insanlar örgütlensin. İnsanlar uzaya giderken bu konuların konuşulması bile bize zül geliyor. Artık bu çağ dışı uygulamaların da bitmesi gerekir” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.