Hoşgeldiniz  

Şenol Güneş’ten Açıklama: ‘Dünya Kupası Benim İçin Asıl Hedef’

admin | 15 Kasım 2019 | Genel, Gündem, Manşet, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

2020 Avrupa Şampiyonası’na (EURO 2020) katılmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, asıl hedefinin Dünya Kupası olduğunu söyledi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2020 Avrupa Şampiyonası’na (EURO 2020) katılmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Güneş, milli takımın Türk Telekom Stadı’nda İzlanda ile 0-0 berabere kalarak eleme gruplarında son maçlar öncesinde EURO 2020’ye katılma hakkı kazandığı karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

DÜNYA KUPASI BENİM İÇİN ASIL HEDEF

Grubun son maçında Andorra’ya karşı bazı oyuncuları dinlendirebileceğini söyleyen Güneş, “Uzun bir seyahat olacak. Kazanacağımızı düşünüyorum ama bekleyeceğiz. Liderlik avantaj olabilir ama dünyanın sonu değil. Bekleyeceğiz. Bizim için Avrupa Şampiyonası bir imtihan olacak. Oyuncular kaybetmeyi de öğrenecekler. Hep kazanarak büyüyemezsiniz. Dünya Kupası benim için asıl hedef. Avrupa Şampiyonası’nda inşallah tecrübe kazanırız ama Dünya Kupası’nda yukarılara çıkmak daha kolay olacak. İkinci defa böyle bir şey yaşarsak benim için mutluluk olur.”

Deneyimli teknik adam, toplantı odasına girdiğinde basın mensupları tarafından alkışlarla karşılandı. Güneş, basın toplantısının ardından medya mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILACAĞIZ. MUTLUYUZ VE SEVİNÇLİYİZ

“İnşallah en güzel günler ülkemizin olsun. Kazanmak güzel şey. Kaynaşmak ise daha güzel.” diyen Şenol Güneş, “Mart ayında yarışa başladık. Bugüne kadar 9 ay oldu. 9 doğurduk ama sonunda çocuk oldu. Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Mutluyuz ve sevinçliyiz. Daha önce de Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’na katıldık. Yeniden bu heyecanı sağlayan tüm oyunculara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIM, BENİM DEĞİL BİZİM

EURO 2020’de iyi sonuçlar almak istediklerini aktaran Güneş, şunları kaydetti: “Yarından itibaren çocuğa iyi bakmak ve büyütmek lazım. Yeniden Türk futbolu ile ilgili organizasyonlara nasıl katılırızı düşünmemiz gerekiyor. Futbol kültürünü değiştirmemiz gerekiyor. İnşallah bu bir vesile olur. Milli takım, benim değil bizim. Bu grupta böyle bir şans yakaladık. Çok uğraştık bu sevgiyi yakalayabilmek için. Mesafe de aldık. Yeni oyuncuların önünü açmak için planlı ve programlı olmak zorundayız. Bu, kişilerin tek başına yapacağı iş değil. Futbolun katmanları olarak herkesin işin içinde olması lazım. Bunu yaparsak çok güzel olur.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.