Hoşgeldiniz  

Semih Selimoğlu  ‘Sadece Partili Kimliğimle Buradayım’

admin | 02 Ekim 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’in kurucu meclis üyesi, 1.’ci ve 2.’ci meclis başkan vekilliği yapan Cumhuriyet Halk Partili Semih Selimoğlu, yeniden taşın altına elini koymaya hazır olduğunu söyledi.

Seçim haberlerinin sıklıkla konuşulduğu ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Türkiye,  gözünü 2019 Mart yerel seçimlerine çevirdi. Yerel seçimlerin büyük kentlerdeki adaylarının sıkça merak konusu olduğu kulislerde, adaylar arasında çeşitli isimler dile getiriliyor.

İlçe seçimlerinde gerek belediye başkan adayları, gerekse meclis üye adayları kulislerde konuşulan bir başka seçim ayağı olarak öne çıkıyor. Ataşehir’de ise iki dönemdir belediye başkanlığı yapan ve  9,5 aydır görevinden uzaklaştırılan  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yeniden adaylığının yanı sıra, meclis üyeleri arasında değişiklik olup olmayacağı da merak ediliyor. Yerel seçimlerde meclis üyeliğine aday olmak isteyenler birer birer basınla bir araya geliyor.

Semih Selimoğlu Toplantısı

Recep Kenan paylaştı: 2 Ekim 2018 Salı

Ataşehir’in ilk döneminde kurucu meclis üyeliği yapan ve aynı zamanda 1.’ci  ve 2.’ci  meclis başkan vekilliği görevini ifa eden Gazeteci Himmet Kaya’nın basın danışmanlığını yaptığı  Cumhuriyet Halk Partili Semih Selimoğlu da basınla bir araya geldi. 5 yıl boyunca meclis üyeliği yapan Selimoğlu: “Yeniden taşın altına elimizi koymaya hazırız ” diyor.

Asia City Hotel’de Ataşehir yerel basınıyla gerçekleşen kahvaltılı toplantıda açılış konuşmasını  Selimoğlu’nun basın danışmanlığını yapan Himmet Kaya yaptı. Kaya, yerel seçimlerdeki en büyük arzusunun meclis üyeliğine aday olacak kişilerin biyografileriyle birlikte vizyonlarıyla da öne çıkması olduğunu dile getirdi. Himmet Kaya: “Süreç hızlı ilerliyor, yerel seçimler yaklaşıyor. Biz basın mensuplarının en yoğun olacağı döneme girmek üzereyiz. Gireceğimiz bu dönem için söylemek istediğim bir gerçek var ki; oda Ataşehir’in ilçe oluşunda görev almış başkan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarları çok özlediğim gerçeğidir. Bu seçimlerde insanların biyografisi ile birlikte vizyonlarını da görme temennisindeyim. Bizler de basın mensubu olarak kamuoyuna bu nitelikler doğrultusunda bilgilendirmeliyiz.  Bu bağlamda kurucu irade olmasından dolayı Sayın Semih Selimoğlu ile eğer meclis adayı olacak ise yanında olacağımızı düşünüyorum. Çünkü gerçekten geldiği nokta ve siyasi hayatından dolayı iyi bir temsilci olacağına inanıyorum. ” şeklinde konuştu.

   “ATAŞEHİR BİR VİZYON KAZANMAYA BAŞLADI”

Himmet Kaya’dan sonra söz olan Semih Selimoğlu konuşmasında Ataşehir’in  iki dönemini ve  Ataşehir’in CHP ile geldiği noktayı değerlendirdi. Semih Selimoğlu: ” Ataşehir’in değerli basın mensupları sizlerle bir dönem gerek meclis 1.’ci başkan vekilliği dönemimde, gerek meclis 2.’ci başkan vekilliği dönemimde, gerekse Fenerbahçe derneğini kurarken zaman zaman bir araya gelmiştik. Bugün de yine önceden olduğu gibi bir aradayız. Ben bugün sizlerin karşısında herhangi bir vasıfla oturmuyorum. Sadece partili kimliğimle buradayım. Bildiğiniz gibi Türkiye’de bir seçim atmosferi başladı. Bu seçimde çok çeşitli partiler olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ataşehir’in kurucu belediyesiyiz ve ben de bu kurucu belediyenin içinde yer alan bir partiliyim. CHP iktidarıyla beraber Ataşehir bir vizyon kazanmaya başladı. Battal İlgezdi başkanımızın ilk döneminde beraberdik.  CHP iktidarı ile Ataşehir’e yeni bir bakış, yeni bir soluk getirdik.”

         “BELEDİYEMİZİN ÜZERİNDE ÇOK BASKI VAR!”

“Yakın geçmişe gittiğimizde mazbatalarımızı aldığımız gün meclis üyeleri olarak toplantı yapacağımız yer yoktu. Pastanelerde veya çok küçük mekanlarda  toplantılarımızı gerçekleştiriyorduk. O günlerden bugünlere baktığımızda hızlı bir şekilde gelinmiş başarı grafiği karşımıza çıkıyor.”

“AMİRALİN OLMADIĞI GEMİ BİRAZ FARKLI  YÜRÜYOR!”

Semih Selimoğlu konuşmasında  2.’ci dönemde Ataşehir Belediyesi’ne karşı yapılan baskıya  değindi.  İlgezdi ve ekibinin Ataşehir’e kazandırdığı gelişmelerin  de altını çizdi. Selimoğlu:  “Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk dönemi çok başarılı geçti. 2.’ci dönemde biraz sıkıntılar yaşandı. Fakat bu sıkıntıların sebebi kişiler değildir. Belediyemizin üzerinde çok baskı var! Bizim dönemimizde oluşmaya başlayan baskı, bizden sonraki dönemde daha da artarak belediye başkanımızın görevinden uzaklaştırılmasına kadar gitti. 9,5 aydır kendisiyle ilgili net bir karar verilmemekle birlikte, göreve iadesi de gerçekleşmedi.  Ataşehir Belediyesi’nde 2. ‘ci dönemde yaşanılan zorlukların nedeni başına gelen “yol kazalarından” kaynaklanıyor. Amiralin olmadığı gemi biraz “farklı” yürüyor!”

“Cumhuriyet Halk Partisi üyesi bir partili olarak tabii ki CHP’nin ülke genelinde iktidar olmasını herkesten çok isterim.  Önümüzdeki yerel seçimlerde vatandaşla, basınla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız. Ben bunu kendime bir görev olarak addettim. Bugün bir takım konuları iyi anlamak ve anlatmak gerekiyor. Ataşehir Belediyesi’ni başarılı veya başarısız olarak nitelendirmek çok kolay. Ama bir gerçek var ki; Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ve ekibinin Ataşehir için yaptığı birçok şey olduğunu hepimiz biliyoruz.”

“FERHATPAŞA’YA BELEDİYE BÜTÇESİNİN %40’NI AYIRDIK”

“Ataşehir ilçe olmadan önce Batı Ataşehir ve Doğu Ataşehir’den ibaretti. Biz geldikten sonra gerek alt yapı, gerek üst yapı da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, kültür merkezleri, parklar, bahçeler, halkla doğru iletişimle  Ataşehir, gerçek bir kente dönüştü.  İlk seçildiğimiz sene bize en az oyu veren Ferhatpaşa’ya belediye bütçesinin %40’nı ayırdık. Ataşehir’e hizmet üretirken ne kadar tarafsız olduğumuzu vatandaşa gösterdik.”

“TAZE KANIN MOTİVASYON GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”

“Ben bu ülkede doğdum, bu ülkede büyüdüm. Bu ülke beni ticarette 32 yıldır barındırıyor.  Benim gibi olanların bu ülkemize borcu olduğunu düşünüyorum. Bu borç toplum örgütlerinde ve siyasi yapılarda ödenir. Çünkü kişiler hizmet fırsatını bu mercilerde gerçekleştirebilir. İşte bu nedenden dolayı CHP’li olarak gerektiği taktirde Başkanımız Battal İlgezdi nezdinde  bu yolda beraber yürümekten mutluluk duyarım.  Taze kanın motivasyon getireceğine inanıyorum. Son dönemde yaşanılan sıkıntılardan dolayı bizler de yeniden taşın altına elimizi koymaya hazırız. Cumhuriyet Halk Partili olarak sahaya çıkacağız.”şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

    SEMİH SELİMOĞLU KİMDİR?

*1963 İstanbul Üsküdar’da doğdu. Bir erkek çocuğu babası.

EĞİTİMİ

* İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Kültürleri’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme ve aynı üniversitede Yönetim Organizasyon bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

İŞ HAYATI

*1988’de iş hayatına atılan Selimoğlu, halan işletmeciliğini yaptığı Ekinoks Travel’ı kurdu. Kurucusu olduğu Ekinoks Wedding ve Travel firmasının yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

*1989-1993 yılları arasında Türsab Otel Acenta ve Rehber İlişkileri Komisyonu üyeliği yaptı.

*1993-1995 yılları arasında Türsab Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

*1999-2003 yıllarında Türsab Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerini ifa etti.

*Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nin 2 dönem denetçilik görevini ifa etti.

*Komer Kuşadası Kongre Merkezi’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

*Özel Türsab İstanbul Anadolu Otelcilik ve Meslek Okulu kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptı.

*Şu anda Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın danışmanlık görevini icra ediyor.

SİYASET

*Anavatan Partisi Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve  aynı partide İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

*CHP Ataşehir Belediyesi Kurucu Meclis Üyeliği ve 3 dönem Ataşehir Belediyesi plan ve bütçe komisyon başkanlığını gerçekleştirdi. 3 dönem Ataşehir Belediyesi denetim kurulu başkanlığı, Ataşehir Belediyesi Meclis 2.’ci Başkan Vekilliği 2 yıl, Ataşehir Belediyesi meclis 1.’ci  Başkan vekilliği 3 yıl olarak siyasette yer aldı.

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖNEMİ

*1995-1999 – İstanbul Ticaret Odası 64.’nolu Meslek Komite Üyeliği

*1999-2005 – Ticaret Odası Meclis Üyelği

*2001-2005 -Tüketici Hakem Heyeti Üyeliği

*2001-2005- Mehmet Yıldırım döneminde 4,5 yıl Yönetim Kurulu Üyeliği

*2002-2017- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektör Kurulu Üyeliği

*2001-2012 – Mahkemelerde turizm konularında bilirkişi olarak görev aldı.

EĞİTMENLİK DÖNEMİ

*1993-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği bölümünde 2000-2004 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde Öğretim Görevlisi görevini gerçekleştirdi.

ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER  ve  VAKIFLAR

*Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği

*Büyük Kulüp Üyeliği

*İstanbul Üniversitesi İşletme İktisat Enstitüsü Mezunları Derneği Üyeliği

SPOR

*İTO Spor Kulübü Kurucu Başkan Vekilliği

*Türkiye Handball Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği

*Fenerbahçe Spor Kulübü Ataşehir Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanlığı-

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.