Hoşgeldiniz  

Şehitlerimizin Emanetine Sahip Çıkmak Asli Görevidir

admin | 22 Mart 2019 | Ataşehir, Genel, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı kapsamında Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde Gaziler ve Şehit aileleri onuruna yemek verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şehit aileleri, gaziler onuruna verilen davette konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak devlet ve millet olarak bizlerin asli görevidir.” Dedi.

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma programı kapsamında Gaziler ve Şehit aileleri onuruna Zübeyde Hanım Öğretmenevi ve Hizmet içi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen yemekli davete ev sahipliği yapan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş masalarında davetlileri ziyaret ederek sohbet edip fotoğraf çekildiler. Şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının bulunduğu masaları tek tek dolaşan İsmail Hakkı Ertaş davetliler ile sohbet ederken çocuklara da ayrı ilgi gösterdiler.

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma programı kapsamında Şehit aileleri, gaziler onuruna verilen davette konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Çanakkale Geçilmez gerçeğini tüm milletlere gösteren, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104 yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle şükranla ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” Dedi.

https://www.facebook.com/rkenan1/videos/2695666313783056/

Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan hain saldırıyı kınayan Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan hain saldırıda hayatını kaybedenlere Rahmet diliyorum. İnsanlık suçu olan, Müslümanlara yapılan hain saldırıyı, nefret söylemini ve düşmanca tutumları şiddetle kınıyorum.” Diye konuştu.

“ÇANAKKALE GEÇİLMEZ”İ SÖMÜRGECİLERİN HAFIZASINA KAZIYANLARI MİNNETLE ANIYORUZ

Ertaş, konuşmasını; “Çanakkale Geçilmez mesajını şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından olan; kurşunların havada çarpıştığı destansı bir mücadele sonucunda, ülkemizi işgal etmek isteyen sömürgeci devletlerin hafızasına kazıyan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü vesilesiyle vatanımızın dört bir yanında ülkemizin bekası, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için canla başla mücadele ederken şehit olan tüm güvenlik görevlilerimize cenabı haktan rahmet niyaz ediyorum.” Şeklinde sürdürdü.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK ASLİ GÖREVİDİR

Ertaş, “Vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin siz değerli yakınları ve kahraman gazilerimizi ile aynı sofrayı paylaşmak bizler için tarifi mümkün olmayan bir onur ve şereftir. Sizler ve gazilerimiz milletimizin kalbinde daima yaşayacak olan şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Aziz şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak devlet ve millet olarak bizlerin asli görevidir. Şehitlerimiz, devletimizin manevi şahsında daima şükran ve minnetle anılacak. Gazilerimizin kahramanlıkları ise asla ve asla unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimizin kıymetli yakınları ve kahramanım gazilerimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı programda tarihi şanlı zaferlerle dolu olan milletimizin yüreklerindeki vatan sevgisini, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu büyük bir imanla harmanlayarak tarihin sayfalarına altın harfli ile yazdı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ülkemize vurulmak istenen esaret prangalarını paramparça eden destansı bir bağımsızlık direnişi olduğunu asla unutmayacağız. Niye her gün şahit olmaktayız? Bu gün sınırlarımızın etrafında, başta İslam coğrafyasındaki türlü entrika ile Irak’taki Suriye’deki kurulan tezgahlar, 15 Temmuzun arkasındaki karanlık odaklar, bunlardan sadece birkaçıdır. Millet olarak kurulan tuzakları Çanakkale’de boşa çıkardığımız gibi, bundan sonra da çıkarmaya devam edeceğiz. “Övün, ey Çanakkale, cihan durdukça övün! Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün. Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün, Başına yüz milletin üşüştüğü yersin” diyen şairimizin de vurguladığı gibi; Çanakkale’deki birlik beraberlik, daha doğrusu ifade ile tek vücut oluş ve vatan uğrunda can vermek dahil tüm zorluklara karşı verilen azim ve tevekkül dolu mücadele, nasıl bütün dünyayı dize getirdi ise bugün de birlik beraberliğimizi koruyarak azim ve tevekkül ile beraber çok çalışarak; dahili ve harici bedhahların emellere ulaşmasına engel olacak, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetine sahip çıkacağız.” Dedi.

AMAÇLARINA ULAŞMALARINI ASLA VE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kaymakam Ertaş konuşmasını, “Vatan sınırlarında özgürce dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı büyük bir inanç, coşku ve gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz. İçimize sızmış hainlerin 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştiği darbe girişimine kahramanca direnen aziz milletimiz, vatan millet ve bayrak düşmanı hain odakların birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik amaçlarına ulaşmalarını asla ve asla izin vermeyeceğiz. Tarih boyunca birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamış olan milletimizi bölmek niyetlerini her koşulda bertaraf edeceğiz. Yeni Zelanda’da camilere ve Müslümanlara yapılan hain saldırıda hayatını kaybedenlere Rahmet diliyorum. İnsanlık suçu olan, Müslümanlara yapılan hain saldırıyı, nefret söylemini ve düşmanca tutumları şiddetle kınıyorum. Çanakkale Geçilmez gerçeğini tüm milletlere gösteren, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104 yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle şükranla ve minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.” İfadeleri ile tamamladı.

Şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler için okunan Kuran-ı Kerim ile başlayan yemekli program, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.