Hoşgeldiniz  

Şehit Yakınları, Gaziler ve Aileleri Onuruna Yemek

admin | 13 Temmuz 2019 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehirli şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın ev sahipliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Ataşehirli şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenledi.

Kuran tilaveti ile açılan Ataşehirli şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna düzenlenen programın sonunda Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal duasını yaptı.

Kore Kıbrıs ve 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerden oluşan davetlileri masalarında ziyaret eden Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, konukları ile yakından ilgilenerek  sohbet ettiler.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen yemek programına Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Başkan yardımcısı Orhan Çerkez ile birlikte; Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Kıdemli Albay Metin Durmuş, Ak Parti Ataşehir İle Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Onur Çivi, Ataşehir MHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, daire amirleri, Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK yöneticileri ve davetliler katıldı.

SİZLER BU VATANIN EV SAHİPLERİSİNİZ

Davetli şehit yakınları ve gazilere; Sizlere kıymetli misafirlerimiz diye hitap etmek istemiyorum. Zira sizler hem bu sofraların hem de bu vatanın ev sahiplerisiniz.” Şeklinde hitap ederek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçr Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasına, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna düzenlenen yemek programında sizlerle bir arada olmaktan, aynı sofrayı paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Soframıza Hoş geldiniz, şeref verdiniz…” ifadeleri ile devam etti.

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 12. Juli 2019

BİRLİKTELİĞİMİZ SADECE YEMEK İÇİN DEĞİL

Kaymakam Ertaş, “Aziz şehitlerimizin kıymetli yakınları, kahraman gazilerimiz… Bu sofradaki birlikteliğimiz sadece bir yemek için değil elbette. Bu birlik ruhu, bizi her türlü saldırı ve tuzaktan koruyan, müreffeh yarınlara taşıyacak olan en büyük gücümüzdür. Milletimiz 15 Temmuz 2016’ da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de tek bilek, tek yürek olmuş, şer odaklarının sinsi planlarını yerle bir etmiştir.” Diye konuştu.

İNANCIMIZI HAİNLİKLERİNE ALET ETTİLER

Ertaş konuşmasını, “Düşmanlığını açıktan yapamayanlar içimizden hainler buldular. Bu hainler en hassas olduğumuz inancımızı hainliklerine alet ettiler. Yarım asır boyunca bu milletin evlatlarını ve maddi-manevi imkânlarını bu yolla ihanetleri için sömürdüler.” Şeklinde sürdürdü.

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK, PARÇALAMAK İSTEDİLER

“Bir asır önce Lawrence’in yaptığını yaparak bizi birbirimize düşürmek, birbirimize kırdırmak nihayet bölüp parçalamak istediler.” İfadeleri ile dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara dikkat çeken Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasına şöyle devam etti:

50 YIL BOYUNCA DEVLETİN EN HASSAS NOKTALARI SIZDILAR

“Bu oyunu kim bilir kaçıncı kez kurdukları için 50 yıl boyunca devletin ve milletin en hassas noktaları da dâhil olmak üzere bir kanser hücresi, bir ahtapot gibi her yere sızdılar ve yerleştiler. Ama unuttukları bir şey vardı. “Oyun kuranların üstünde bir oyun kuran, hesap yapanların üstünde bir hesap yapan” vardı. Bin yıldır bu dinin bayraktarlığını yapan bu milleti, Allah bu hainlere bırakmadı. Onların ellerini ayaklarına dolaştırdı. Tankları, topları, helikopterleri, uçakları ellerindeydi. Milletin üzerine milletin silahlarını sıkmışlardı. Ancak “Allah-u Ekber” nidaları, “Ezan” ve “Sala” sesleriyle bu silahların üzerine yürüyen göğsü iman ve vatan aşkı dolu yürekler vardı.  15 Temmuz 2016 günü meydanlarda tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tüm fertleri ile tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen bir Türkiye ve Türk Milleti vardı.”

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KANLARIYLA BAYRAĞIMIZ GURUR VE ŞEREFLE DALGALANIYOR

“Milletimiz bu birlik ve beraberlikle Cumhurbaşkanımızın da dik duruşu ve halkımızı meydanlara davetiyle tek yürek oldu. Tarih boyu olduğu gibi, semalarda gururla dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı yere düşürmedi. Minarelerden yükselen ezan ve sala seslerini dindirmedi. Bu vatanı hainlere ve düşmanlara bırakmadı. O gece akan şehit ve gazilerimizin kanlarıyla artık bayrağımız daha bir kırmızı, daha bir parlak ve daha büyük gurur ve şerefle dalgalanıyor.”

EŞSİZ KAHRAMANLIKLAR SERGİLEMİŞ BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ

“Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri! Bizler bu toprakların çocuklarıyız. Tarih boyu eşsiz kahramanlıklar sergilemiş bir milletin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz iman ve vatan aşkı dolu yüreklerimiz hep birlikte attıkça Rabbimin izniyle bu topraklar hep huzur ve barışı temsil edecek. Gölgesine sığınanlar da aynı huzuru hissedecekler.”

“Sözlerime vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Birlik” şiirinden birkaç mısra okuyarak son vermek istiyorum.

“Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa,

Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa,

Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar

Taşıp da kaplasa âfakı bir kızıl sarsa,

**                   **                     **

Değil mi cephemizin sinesinde iman bir;

Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir;

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz,

Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!”

“Bugün, Vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin değerli aileleri ile gazilerimizle aynı sofrayı paylaşmanın onurunu yaşadığımız program vesilesiyle, ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.