Hoşgeldiniz  

Sancaktepe’de Öğrencilerin 23 Nisan Coşkusu

admin | 26 Nisan 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sancaktepe’de de Kaymakam Vekili Ertaş ve Başkan Döğücü’nün katıldığı etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

İlk program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Ataşehir Kaymakamı ve Sancaktepe Kaymakam Vekili İsmail Hakkı Ertaş Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Garnizon Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda davetli katıldı.

-İlçe Protokolü’nün selamlama konuşmasının ardından Sancaktepeli minik öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıp şiirler okudu. Daha sonra okulların oyun gurupları gösterilerini sundu. Öğrencilerin yaptığı tören geçişi ise bir hayli ilgi çekici oldu. Tüm öğrencilerin bando eşliğinde tören geçişi yaptıktan sonra bayram kutlaması öğrencilerin çeşitli gösterileri ile devam etti.

Günün ikinci programı ise Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi evleri tarafından düzenlenen programla devam etti. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin temellerinin atıldığı, milletimizin uyanışının simgesi olan 23 Nisan’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram olarak çocuklarımıza hediye etmesi, onlara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir” dedi. Bugünün çocuklarının ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edeceğini ve dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Döğücü, konuşmasının sonunda 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Program ilk olarak Sancaktepe Bilgi Evlerinin halkoyunları kulübü öğrencileri tarafından Adıyaman, Ağrı, Artvin ve Kafkas yöresine ait halkoyunları gösterileri serilendi. Bilgi Evlerinde eğitim gören Bağlama ve Gitar öğrencilerimizin de Türküler ve şarkılar seslendirdiği programın finalinde Bilgi Evleri Mehter Takımı salonda bulunanlara unutamayacakları bir konser verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.