Hoşgeldiniz  

‘Sağlık Tırı’ndan Mevlana Mahallesi’nde Kanser Tarama Rekoru

admin | 27 Aralık 2018 | Ataşehir, Genel, Manşet, Özel Haber, Sağlık, Türkiye A- A+

40-69 Yaş aralığındaki kadınlar için ücretsiz Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taraması yapan Sağlık Bakanlığı “Sağlık Tırı” Mevlana Mahallesi’nde tarama rekoru kırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

24-31 Aralık 2018 tarihleri arasında Ataşehirli Kadınlara tarama hizmeti verecek olan “Sağlık Bakanlığı Kanser Tarama Tırı” Mevlana Mahallesi, Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde mahalle sakinleri kadınlara ücretsiz olarak Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taraması uyguladı.

SAĞLIK TIRI TARAMASINDA TÜRKİYE REKORU

26 Aralık 2018 Çarşamba Günü Mevlana Mahallesi, Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde 40-69 Yaş aralığındaki kadınlar için ücretsiz olarak Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taraması yapılan uygulamada 130’un üzerinde kadına tarama uygulanarak Türkiye rekoru kırıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Tırı ile 40-69 Yaş aralığındaki kadınlar için ücretsiz Mamografi çekimi ile Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanser Taraması ile Rahim Ağzı Kanserinin erken teşhisi amaçlanıyor. Yapılacak uygulama sonucu erken teşhis hasatlığın tedavisini kolaylaştırıp, başarı oranlarını artırarak hastalığın ileri aşamasındaki olumsuzluklarını ve tedavi güçlüklerini ortadan kaldırıyor.

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımıyla İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat gözetiminde 26 Aralık 2018 Çarşamba Günü Mevlana Mahallesi, Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde başlanan 40-69 Yaş aralığındaki kadınlar için ücretsiz olarak Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taraması yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen 40-69 Yaş aralığındaki kadınlarımız için ücretsiz olarak Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taramasına rekor sayıda kadın katıldı.

KAYMAKAM ERTAŞ SAĞLIK TIRI’NDA

Ataşehir’de 24-31 Aralık 2018 tarihleri arasında Ataşehirli Kadınlara yönelik tarama hizmeti veren Sağlık Tırının İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımı ile gerçekleşen Mevlana Mahallesi programı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kanserde erken teşhisin hayat kurtaracağı bilincinden hareketle, 24-31 Aralık 2018 tarihleri arasında ilçemizde faaliyet gösteren Sağlık Bakanlığı Kanser Tarama Tırımız, 26 Aralık 2018 Çarşamba Günü, Mevlana Mahallesi, Aksekili Mehmet Uslu Caddesinde yer alan Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde,  40-69 Yaş aralığındaki kadınlarımız için ücretsiz olarak Mamografi ve Rahim Ağzı Kanser Taraması hizmeti vermiştir. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleşen etkinliğe saat 11:00 de Ataşehir Kaymakamımız Sayın İsmail Hakkı ERTAŞ da katılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Aksekili Mehmet Uslu Camii önünde,  40-69 Yaş aralığındaki Ataşehirli kadınlar için verilen Sağlık Taraması programının açılışına Ataşehir Kaymakamımız Sayın İsmail Hakkı Ertaş ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat ile birlikte İlçe Tarım Müdürü Muhammet Ercik, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Metin Karahancı, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ ve Ataşehirli, Mevlanan Mahallesi sakini kadınlar katıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.