Hoşgeldiniz  

Sağlık Bakanlığı’ndan SMA Hastalarının İlaçları İçin Açıklama

admin | 12 Kasım 2018 | Gündem, Manşet, Sağlık, Siyaset, Türkiye A- A+

Sağlık Bakanlığı, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 2 ve Tip 3 hastalarını için de bireysel hasta başvurularını işleme aldıklarını ilaç temini sürecini başlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaç teminine ilişkin, “SMA tip 2 ve tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. Bakanlığımız, hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır.” bilgisini paylaştı.

Bakan Koca, “Sağlık Bakanlığı olarak SMA tip-2 ve tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. İlgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerine bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Bu konuda, Bakanlığımız hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır. Bu tür hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak şekilde, söz konusu ilaçları ülkemize uygun fiyatla temin için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.”  ifadelerini kullandı.

SGK TARAFINDAN KARŞILANMIYORDU

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığı Tip 1 hastalarının ilaçları karşılanırken, Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaçları SGK tarafından karşılanmıyordu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.