Hoşgeldiniz  

Saadetli Sevim, ‘İstanbul Yıkılırsa Türkiye Ayakta Duramaz’

admin | 18 Kasım 2019 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Ataşehir’deki programında konuşan Abdullah Sevim, olası İstanbul Depremine dikkat çekerek, “İstanbul yıkılırsa Türkiye ayakta duramaz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’un 39 İlçesinde gerçekleştireceği halkla kucaklaşma programının 5’incisi, Ataşehir’de gerçekleştirdi.

Ataşehir’de gerçekleştirilen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Halkla Kucaklaşma Programı”na Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim ile birlikte; Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcıları Selman Yücel, Yaşar Kangel ve Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, ilçe ve mahalle teşkilat mensupları, mahalle muhtarları, STK temsilcileri Ataşehirliler katıldı.

16 MİLYON İSTANBULLUYLA EL ELE VERECEĞİZ OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “16 milyon İstanbulluyla el ele vereceğiz. Omuz omuza yürüyeceğiz. Hep birlikte başaracak, birlikte kazanacağız” dedi.

İSTANBUL YIKILIRSA TÜRKİYE AYAKTA DURAMAZ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Ataşehir’deki programında konuşan Abdullah Sevim: “7.5 şiddetindeki bir depremde 120 milyar liralık bir zarar hesaplanıyor. Bu paradan çok daha azına kentsel dönüşüm ranta kurban edilmeden bitirilebilirdi. İstanbul yıkılırsa Türkiye ayakta duramaz. Ancak birileri sallanan koltuklarını düşündükleri kadar İstanbul’u düşünmüyorlar.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTA KURBAN EDİLMEDEN BİTİRİLEBİLİRDİ

Olası Büyük İstanbul Depremi’nin İstanbul’a vereceği zararın 120 Milyar olarak ön görüldüğünü kaydeden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sevim: “İstanbul’da olacak 7.5 şiddetinde bir depremin 120 milyar liralık bir zarar hesaplanıyor. Bu paradan çok daha azına kentsel dönüşüm ranta kurban edilmeden bitirilebilirdi.”

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI

Gepostet von Recep Kenan am Samstag, 16. November 2019

MİLLETİMİZİN MENFAATİNİ PARTİMİZİN MENFAATİNDEN ÖNDE TUTTUK

Türkiye’nin ittifaka ihtiyacı olduğunu gördüklerini kaydeden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “Ülkenin Türkiye ittifakına ihtiyacı var. Biz bunu istedik. Milletimizin menfaatini partimizin menfaatinden önde tuttuk.” Dedi.

TERÖRLE MÜCADELE EDİLMİYOR, TERÖRİSTLE MÜCADELE EDİLİYOR

Yapılan mücadelenin terörle mücadele şeklinde olmasın gerektiğinin altını çizen Abdullah Sevim, konuşmasında; “Bu gün terörle mücadele edilmiyor, teröristle mücadele ediliyor. Bataklık kurutulmalı. İnsanları teröre sevk eden sebepleri ortadan kaldırmak. Yıllardır Kürtçe niye konuşuyorsun dedik. Bırakalım doğuştan edindiği dilini konuşsun.” İfadelerine yer verdi.

SİVAS’TAN ÖTESİNİN GÜVENLİĞİNDEN SEN SORUMLU DEĞİL MİSİN?

İktidarın muhalefeti Sivas’tan öteye geçememekle suçladığını hatırlatan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, sorumluluğun iktidarda olduğunu vurgulayarak; “Sivas’tan ötesinin güvenliğinden sen sorumlu değil misin?” Diye sordu.

EKONOMİK SORUN OLMASA ÇOCUKLARIYLA CANLARINA KIYARLAR MI?

Terörü besleyen unsurlar arasında ekonomik sorunların da yer aldığına işaret eden İl Başkanı  Abdullah Sevim,  “Ekonomik sorun olmasa çocukların ellerinden tutarak canlarına kıyarlar mı? Uğur Mumcu, sağa da sola da silah satanların aynı isimler olduğunu tespit ettiği için havaya uçuruldu.” Diye konuştu.

İNSANLARIMIZ YOKSULLUK SEBEBİYLE İNTİHAR EDİYOR

Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Türkiye’nin ekonomik durumuna değinerek , “Bugün ekonomide, sağlıkta, eğitimde, tarımda, hayvancılıkta, sosyal hayatta, şehircilikte ülkemizin iyi yönetilmediğini görüyoruz. Ekonomik göstergeler gerçeği yansıtmıyor. Aile kurumu her geçen gün saldırıya uğruyor. İnsanlarımız yoksulluk sebebiyle intihar eder hale geldi. Eğitimimiz milli değil. Hayvan ithal etmesek kurban bile kesemiyoruz.” İfadeleri ile tespitlerini aktardı.

FABRİKA KAPATARAK İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE NASIL GEÇİLECEK?

İşsizliğin hızla arttığını genç işsizliğin rekor kırdığını kaydeden Abdullah Sevim, “Genç işsizlik rekor kırdı. Bunun karşılığında ise yeni yeni vergilerle muhatap oluyoruz. Var olan fabrikalarımız dahi satılıyor. Fabrikaları kapatarak, üretmeden ekonomik sıkıntıların, işsizliğin önüne nasıl geçilecek?” diye sordu.

ÜMİTSİZ DEĞİLİZ, ÇÜNKÜ SAADET PARTİSİ VAR!

Türkiye’nin Saadet Partisi’ne ihtiyacı olduğunu da belirten Sevim, “Denizde damla misali anlattıklarım ülkemizin durumunu ortaya koyuyor. Ancak, ümitsiz değiliz. Çünkü biz varız. Saadet Partisi var. Biz bu sorunların üstesinden, geçmişte olduğu gibi, bugün de geliriz. İşte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz büyük kongremizde bunun ilk büyük işaret fişeği idi. 20 yeni politika kurulu oluşturuyoruz. Bunlar adeta gölge kabine gibi çalışacak. Kadrolarımızı yeniledik, güçlendirdik. Bu kongre ile kesin bir şekilde ortaya koyduk ki biz, sadece iktidarın alternatifi değiliz. Doğal çözüm biziz! 82 milyon müsterih olsun. Sabretsin. İlk seçimlerde iktidara geleceğiz.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’LA BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Saadet Partisi İstanbul Teşkilatı olarak da çalışmalarına hız vereceklerinin altını çizen Sevim, “3 Kasım’da Genel Merkezimiz gibi İstanbul teşkilatı olarak biz de yepyeni bir sürece girdik. Çok daha aktif, çok daha heyecanlı, çok daha büyük çalışmalara imza atacağız. 16 milyon İstanbulluyla elele vereceğiz. Omuz omuza yürüyeceğiz. Hep birlikte başaracak, birlikte kazanacağız. Saadet Partisi’nin büyük iktidar yürüyüşünü İstanbul’dan başlatacağız.” Dedi.

İSTANBUL DEPREMİNİN ÜZERİNDEN 20 SENE GEÇTİ

İstanbul’daki deprem tehlikesine de değinen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan İstanbul’da hiçbir çalışma yapılmadığını iddia ederek; “İstanbul depreminin üzerinden 20 sene geçti. Ancak gereken adımlar atılmadı. Atılsaydı bugün bu riski konuşuyor olmazdık. Bugün İstanbul’da 1 milyon 170 bin konut var. Bunların 788 bini depremden önce inşa edilmiş. Marmara Denizi’nde 30 yıl içerisinde 7’den büyük bir depremin olma ihtimali yüzde 65. Beklenen deprem 7.5 şiddetinde olursa binaların neredeyse 4’te 1’i yıkılacak. Yolların yaklaşık 3’te 1’i kapanacak. Kaç kişinin hayatını kaybedeceğini düşünmek bile ürkütücü. Yardımlar nasıl yapılacak, enkaz altındaki vatandaşlarımız nasıl kurtarılacak, sonrasında insani yardımlar nasıl sağlanacak düşünmesi bile ürkütücü.” şeklinde konuştu.

SALLANAN KOLTUKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ KADAR İSTANBUL’U DÜŞÜNMÜYORLAR!

Olası İstanbul depreminde oluşması beklenen zararın büyüklüğüne dikkat çeken Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “İstanbul yıkılırsa Türkiye ayakta duramaz” diyerek; “7.5 şiddetindeki bir depremde 120 milyar liralık bir zarar hesaplanıyor. Bu paradan çok daha azına kentsel dönüşüm ranta kurban edilmeden bitirilebilirdi. Bugün üzülerek ifade ediyorum, İstanbul yıkılırsa Türkiye ayakta duramaz. Ancak birileri sallanan koltuklarını düşündükleri kadar İstanbul’u düşünmüyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.