Hoşgeldiniz  

Remzi Yüksel: Hizmetleri Sinop ve Sinoplular İçin Yapıyoruz

admin | 08 Kasım 2018 | Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

SADER (Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği) öncülüğünde Sinop Dernekler Platformu tarafından Maltepe Organize Pazar’da “Sinop Pirinç Festivali” düzenleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da gerek Sinop’ta çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu yıl üçüncüsünü düzenlediğikleri Seyit Bilal Hazretleri Anma Programını geleneksel hale getirmek istediklerini kaydeden Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Remzi Yüksel, Maltepe’de düzenledikleri “Sinop Pirinç Festivali” nedeniyle yaptığı açıklamada; “Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği olarak gerek İstanbul’da gerek Sinop’ta faaliyetler yapıyoruz. Sinop’ta bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Seyit Bilal Hazretleri Anma Programını her yıl Ağustos ayında yapıyoruz. Nasip olursa bunu geleneksel hale getirip devamlı yapacağız” dedi.

İstanbul’da Sinoplu STK’ları bu güne kadar Sinop kültürüne ve değerlerine yeteri kadar el atmadığını iddia eden Remzi Yüksel, “Bizler SADER (Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği) olarak bütün değerlerimize sahip çıkacağız ve bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Amacımız; 8-11 Kasım tarihlerinde Maltepe Organik Pazar alanı yanında 08:00-18:00 saatleri arasında Sinop’umuzun kültürü ve değerlerini, Sinop’ta yetişen pirincimizi İstanbul’da yaşayan Sinoplulara, İstanbullulara ve tüm halkımıza tanıtmak” diye konuştu.

08 Kasım Perşembe akşamı Saat 20:00’da “Sinop Pirinç Festivali” açılışının yapılacağını kaydeden SADER Başkanı Remzi Yüksel, “Sinop Pirinç Festivali”nin 4 gün devam süreceğinin altını çizerek; “Tüm İstanbul’da yaşayan halkımızı, Maltepe’de ve diğer ilçelerde yaşayan Sinoplu hemşerilerimizi buraya bekliyoruz. Güzel bir festival olacak. Biz başladığımızda bir platform oluşturduk, şu an da 12 tane derneğimiz var, bu alanda stantlarını kurdular. Biz bu festivali SADER (Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği) öncülüğünde dernekler platformu olarak yapacağız. Festival süresince pirinç pilavımız olacak, kebabımız, kestanemiz olacak, yöresel ürünlerimiz olacak ve gelen misafirlerimize ikram edeceğiz” dedi.

Cumartesi günü saat 16:00-18:00 saatleri arasında Sinop’la ilgili her tür konunun konuşulacağı bir paneli düzenleneceğinin altını çizen Remzi Yüksel, açıklamasında; “4 gün boyunca her akşam yöresel sanatçılarımız sahne alacaklar, yöresel halk oyunlarımız sergilenecek.  Biz, SADER olarak Sinop’umuzun değerlerine sahip çıkacağız. Bizim gibi diğer Sinoplu STK’larda sahip çıksın diyoruz. Yapacağımız bütün hizmetleri Sinop için Sinoplu için yapacağız” ifadelerine yer verdi.

SADER (Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği) öncülüğünde Sinop Dernekler Platformu tarafından düzenlenen “Sinop Pirinç Festivali”ne katkıda bulunan ve bu işe gönül veren yönetim kurulu ve ekibine teşekkür eden Remzi Yüksel, “Bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.