Hoşgeldiniz  

Pandemi Tahsisli Başakşehir Şehir Hastanesi Hizmete Açıldı

admin | 20 Nisan 2020 | Genel A- A+

Koronavirüs salgının pandemiye dönmesi ile inşa çalışmalarına hız verilen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin ilk etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başakşehir Şehir Hastanesi Hizmete Alım ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

PANDEMİ HASTANESİ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Bugün hizmete açılan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servisleri, Kovid-19 ile mücadele kapsamında pandemi hastanesi olarak kullanılacak.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin pandemi hastalarına hizmet vermesi hedeflendiği için doğrudan hasta muayenesi alınmayacak. İl genelinde yatış kararı verilmiş hastaların 112 aracılığıyla nakledilerek hastanede tedavilerine devam edilmesi planlanıyor.

Ülkenin dört bir yanında hizmete sunulan şehir hastaneleri, yeni tip koronavirüs ile mücadeleye önemli katkılar sağlarken, Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, Türkiye’nin ve İstanbul’un en önemli sağlık üslerinden birisi olarak hizmet vermeye başladı.

YERLİ SOLUNUM CİHAZLARI HASTALARA HAYAT VERECEK

Törende yerli mühendisler tarafından üretilen solunum cihazları pandemi hastanesi olarak tahsis edilen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’ne teslim edildi. Kovid 19 Pozitif hastalarının koronavirüsten yoğun bakım tedavisinin yapılacağı hastanede yerli solunum cihazları hastalara hayat verecek.

789 BİN METREKARE ÜZERİNE KURULU

789 bin metrekare üzerine kurulu, toplamda 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, 1713’ü açık 6 bin 421’i kapalı olmak üzere toplamda 8 bin 134 araçlık otopark kapasitesine sahip.

Toplamda 725 muayene odası ve 2 bin 682 hasta yatağına sahip olan hastanenin, hasta yataklarından her biri istenildiğinde yoğun bakım standartlarına dönüştürülebilirken, hastanede 28 doğum salonu, 90 ameliyathane, 16 yataklı yanık ünitesi, yeni doğan ve erişkin olmak üzere toplamda 456 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

155 YOĞUN BAKIM, 1035 NİTELİKLİ YATAK KAPASİTELİ

Hastanenin ilk etabında hizmete alınan 155 yoğun bakım yatağının da dahil olduğu 1035 nitelikli yatak daha sağlık sistemine katkı sağlayacak. Hastanede ayrıca biri 303, diğeri 348 kişi kapasiteli iki konferans salonu da bulunuyor.

İMMÜN PLAZMA ALT YAPILI 5 LABORATUVAR HİZMET VERECEK

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi, 5 bin 608 metrekare kapalı alana sahip 5 laboratuvarı da içinde barındırıyor. Bugün yapılan ilk etap açılışında, Acil Laboratuvarı hizmete alındı.

Hizmete alınan laboratuvar, aynı zamanda immün plazmanın hazırlanabilmesi için gerekli altyapıya da sahip.

25 FARKLI NOKTADA 127 KAN ALMA KAPASİTESİ

25 farklı noktada 127 kan alma koltuğu bulunan hastane, tümüyle devreye girdiğinde hem teşhis hem de tedavide en gelişmiş cihazlarla hizmet verilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.