Hoşgeldiniz  

Özel Okul Krizi Büyüyor, Doğa Koleji öğretmenleri Derse Girmiyor

admin | 04 Aralık 2019 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

2018 yılı ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz maaş alan, Aylardır maaşları ödenmeyen Doğa Koleji öğretmenleri, 4 Aralık günü derslere girmeyeceklerini duyurdu.

Aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri okul yönetimine verdikleri 10 günlük sürenin olduğunu ve hala ödeme alamadıklarını belirterek 4 Aralık günü derslere girmeyeceklerini ve boykot yapacaklarını duyurdu.

Uzun süredir maaşlarının ödenmediği Doğa Koleji’nde öğretmenler boykota yapacakları açıklanıyor.

Kolejde uzun süredir var olan ekonomik sorunlar devam ediyor. İnşaat sektörüne giren ve burada iflas eden firma patronu öğretmenlere ücretlerini parçalı verirken, bir süredir de hiç ödememeye başladı.

DOĞA KOLEJİ’NDE ÖĞRETMENLERİ AYLARDIR MAAŞ ALAMIYOR

Doğa Koleji’nde öğretmenleri aylardır maaş alamıyorlar. Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır alacaklı olan öğretmenler duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterirken, bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak patron Ömer Saçaklıoğlu’na ve kolej yönetimine karşı bir araya geliyor. Aylardır maaş alamadıkları için grev kararı alan öğretmenler, derslere girmeyecekler.

2018 YILI ORTASINDAN BUGÜNE SÜREKLİ DÜZENSİZ MAAŞ

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor.

Her gün yeni bir iddiayla gündeme gelen okulda verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirten öğretmenler, maaş ödemeleri için verilen son 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve hala ödemelerini alamadıklarını aktardı.

Öğretmenler maaş konusunda kendilerine verilen sürenin 3 Aralık’ta dolduğunu belirterek 4 Aralık günü eyleme geçeceklerini bildirdi. Derslere girmeyerek boykot yapacaklarını duyuran öğretmenler, “Bugünden itibaren sabredilmesini isteyecekleri fazladan 1 saat dahi planlanan eylemi kırmaya yönelik bir oyalama girişimi olacaktır” açıklamasında bulundu.

“KOLEJ SATILIYOR”

Sosyal medyadan da konuyu paylaşan ve binlerce kişiden destek alan mağdur öğretmenler şimdi de kolejin Süzer Grubu’na satılacağı haberinin kurumda dolaştığını aktardılar. Maaşlarını almak için direnen öğretmenler bu konunun belirsizliği karşısında da çaresiz olduklarını belirtti. Bazı kampüslerde velileri de öğretmenlere destek olarak kolej yönetimine karşı bir araya geliyor.

MEB’DEN SONRA EN ÇOK OKULA SAHİP KURUM

124 kampüs, 82 bin öğrenci ve 13.500 personeliyle Doğa Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonraki en çok okula sahip kurumların başında geliyor. 2018 yılının ortasından bugüne kadar öğretmenlerin maaşları düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan mağdur öğretmenlerin Ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıklarını belirtildi. Bir kamu hizmeti olması gereken eğitim-öğretim faaliyetinin sermayenin eline bırakıldığında öğretmenden öğrencisine nasıl mağdur olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.