Hoşgeldiniz  

Özel Eğitim Okulu öğrencilerinden Temizlik Etkinliği

admin | 16 Eylül 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet A- A+

Yakın Ufuklar Özel Eğitim Okulu özel öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte çevre ve temizlik konusunda topluma mesaj vermek, farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Arzu Bozkurt yönetimindeki Yakın Ufuklar Özel Eğitim Okulu öğretmen ve öğrencileri 15 Eylül Dünya Temizilik gününde topluma mesaj vermek çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacı ile ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi yöneticilerinin desteğiyle Kayışdağı 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda temizlik ve çöp toplama etkinliği düzenledi.

Kayışdağı 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda yapııkları yürüyüşle 15 Eylül Temizlik günü, ve çevre temizliği konusunda farkındalık yaratan Yakın Ufuklar Özel Eğitim Okulu öğretmen ve öğrencileri yürüyüş sonrasında parkta temizlik ve çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.

Recep Kenan paylaştı: 15 Eylül 2018 Cumartesi

MODEL OLALIM DİYE BÖYLE BİR ETKİNLİĞE KATILMA KARARI ALDIK

Yurtdışında yaşayan oğlunun, ailecek yürüyüş yaparken çevre temizliği de yaptıklarını, çöpleri toplamayı spor olarak gördüklerini söylemesi üzerine  öğrencilerle eldivenlerimizi takarak çöp torbalarıyla çöp toplamak suretiyle egzersiz yapmaya karar verdiklerin kaydeden Okul Yöneticisi Arzu Bozkurt,  “Yurt dışındaki çevre duyarlığına örnek uygulamanın burada da yapılmasına karar verdik. Zuhal Kazaklı Şahinol hocamız bu konuda duyarlı öğretmenlerimizin başında gelir. Okulumuzun tüm sosyal etkinliklerini organize eden ve destekleyen bir öğretmenimiz. O da bugünün anlam ve önemini kutlamak adına öğrencilerimize, velilerimize, kendimize model olalım diye böyle bir etkinliğe katılma kararı aldık. Çok mutluyuz. Bu etkinliğimize destek veren Türkiye Beyaz Ay Derneği Ataşehir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

ZİHİNSEL VE BEDENSEL ENGELLİ ÇOCUKLARA HİZMET VERİYORUZ

Dost toplantısında bir engelli çocukla tanışması ile özel eğitime ilgisinin başladığını kaydeden Yakın Ufuklar Özel Eğitim Okulu Yöneticisi Arzu Bozkurt, engelli çocuklara karşı özel ilgisinin altını çizerek; “Okulumuz 2003 yılında açıldı. Kendi çocuklarımda bir engel olmamasına rağmen bir dost sohbetinde engelli bir çocukla tanıştım ve o hayatımın ilkiydi. O yıldan bu güne bu çocukların hayatlarına dokunmaya çalışıyorum. 300 civarında öğrencimiz var. Programlarımızda daha çok zihinsel engelli çocuklar mevcut. Bunun yanı sıra bedensel engelli çocuklara da hizmet veriyoruz. 17 alan mezunu uzman öğretmenimiz var. Sadece bu konuda uzman olmak yetmiyor; kalbinizde bu işi hissetmeniz lazım. Dolayısıyla ekibimizde de gerçekten kalbinde bu çocukları hissedenler var. Çok övündüğümüz, gurur duyduğumuz bir alanda hizmet veriyoruz arkadaşlarımızla birlikte” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.