Hoşgeldiniz  

Otizm Spektrum Bozukluğu 12 Konu, 12 Konukla Konuşuluyor

admin | 08 Mayıs 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Sağlık A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Evin Özel Eğitim Danışmanlık Merkezi işbirliğiyle 12 Mayıs’ta “1. Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı Yoğun Eğitim Sempozyumu” düzenlenecek.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sabah 9.30’da başlayacak sempozyumda otizm spektrum bozukluğu üzerine alanında uzman 12 konuşmacı 12 konuyu işleyecek.

Ülkemizin yetiştirdiği, alanında güçlü birikimlere sahip ve farklı disiplinlerdeki uzmanların bir araya geleceği sempozyumda, otizm spektrum bozukluğunda erken tanı yoğun eğitimi farklı perspektiflerde değerlendirecek.

Sempozyum kapsamında; çocukları otizm spektrum bozukluğundan etkilenmiş ebeveynlerin hikayelerinden otizmde tanı ve tedavi süreçlerine, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalardan yasal mevzuatlarda otizmin dünyada ve Türkiye’deki durumuna kadar pek çok konu işlenecek.

Otizm spektrum bozukluğunda tanı tedavi ve eğitim planlamasında Hollanda örneğinin de işleneceği sempozyumda, çocukların ebeveynlerinin ruhsal süreçleri ve aile terapisi konusu da alanındaki uzmanlar tarafından değerlendirilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.