Hoşgeldiniz  

Orman Yangın Seferberliğine İzmir Kulüplerinden Destek

admin | 20 Ağustos 2019 | Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İzmir Karabağlar’da başlayıp Seferihisar, Menderes ve Urla’da yanan ormanları yeşertmek için İzmir’in köklü spor kulüplerinin de katkı vereceği kaydediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İzmir Karabağlar’da başlayıp Seferihisar, Menderes ve Urla’ya sıçrayan orman yangının olumsuzluklarına karşı oluşan dayanışma kampanyasındaki ağaç dikme seferberliğine İzmir’in köklü spor kulüplerinin de katkı vereceği kaydediliyor.

Günlerdir süren ve tüm kenti yasa boğan felakete duyarsız kalmayan İzmir’in köklü spor kulüpleri Altay, Karşıyaka ve Göztepe, yanan alanları yeniden yeşillendirmek için fidan bağışında bulunup ağaç dikme kampanyaları düzenleyeceklerini açıkladılar.

105 YILIK KARŞIYAKA’DAN 1914 ADET FİDAN BAĞIŞI

Tarihi 105 yılı aşan kulübün kuruluş yıl dönümünü sembolize eden 1914 fidanla fidan bağışının startını vereceklerini duyuran Altay’ın kampanyayla ilgili açıklamasında, “Kulübümüz 1914 adet fidan bağışı ile güzel İzmir’in ciğerlerini yakan orman yangınları sonrası tahrip olan yeşil alanların yeniden ağaçlandırılması için düzenlenen kampanyaya katılarak destek veren öncü kurumlar arasında yer alacaktır” ifadelerine yer verildi.

YANAN BÖLGELERİMİZİ DAHA YEŞİL HALE GETİRMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Karabağlar, Menderes, Buca, Balçova ve Seferihisar ilçeleri başta olmak üzere tüm İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Altay Spor Kulübü yönetimi, “Büyük taraftarımız, futbol okullarımızdaki öğrencilerimiz ve sevgili aileleriyle el ele vererek yanan bölgelerimizi daha yeşil hale getirmek için birlikte çalışacağız.” Dedi.

KARŞIYAKA “HER FİDAN BİR CAN, İZMİR’E YENİ BİR CAN”

Duygularını “İçimiz yanıyor ve Karşıyaka olarak buna seyirci kalamayız” diyerek duygularını dile getiren Karşıyaka Spor Kulübü yeneticileri, kulüp olarak ağaç dikme seferberliği başlatacaklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yer göstermesi halinde ağaçlandırma çalışmalarına hemen başlamak istediklerini, “Her fidan bir can, İzmir’e yeni bir can” sloganıyla yanan ağaçların yerine yeni fidanlar dikmek istediklerini belirttiler.

GÖZTEPE: CİĞERLERİMİZ YANIYOR

“Ciğerlerimiz yanıyor, çok üzgünüz.” Diyerek yangınla ilgili duygularını ifade eden Göztepe Spor Kulübü yöneticileri ise, yanan alanların tekrardan yeşillenmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.