Hoşgeldiniz  

Ordu’nun İlçelerini Sağanakla Gelen Sel Vurdu

admin | 08 Ağustos 2018 | Genel, Gündem, Manşet, Son Dakika, Türkiye A- A+

Ordu’nun 7 Ünye, Fatsa, Çaybaşı ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle bir köprü çöktü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle mahsur kalan 715 işçi tahliye edildi.

Recep Kenan/İtvhaber.com

Karadeniz Sahil Yolu’nun bazı bölgelerinde ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Ordu’nun Ünye İlçesinde Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Cevizdere deresi üzerindeki köprü çöktü. Yağış dolayısıyla yamaçtan koparak yola düşen kaya parçaları, ekiplerinin çalışması ile yoldan kaldırılarak yol trafiğe açıldı.

SAĞANAK YAĞIŞ VE ETKİLERİ BATI YÖNÜNDE GENİŞLİYOR

Karadeniz Sahil Yolu’nun Samsun-Ordu, Ordu-Samsun istikametlerinin ulaşıma kapalı olduğunu açıklayan yetkililer derelerde bulunan bazı köprüler yıkılırken, bazı köprüler da önemli ölçüde hasar gördü.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz ve değerlendirmelere bağlı olarak yaptığı değerlendirmede Doğu ve Orta Karadeniz için sağanak yağışa bağlı taşkın uyarısı yapmıştı. Meteoroloji uyarısında, “8 Ağustos 2018 Çarşamba günü sabah erken saatlerden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde özellikle Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde taşkın riski bulunmaktadır.” İfadelerine yer vermişti.

METEOROLOJİ’NİN UYARISINA YER VERDİĞİMİZ HABERİMİZ

Sağanak yağışın Samsun ve Sinop yönünde ilerlediği yağışa bağlı taşkın, baskın ve sel gibi olumsuzlukların bu bölgelerde de etkili olabileceği kaydediliyor.

Ordu’nun Ünye İlçesi Yiğitler Mahallesi’ndeki heyelan dolayısıyla 4 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi yok.

FATSA, ÜNYE, PERŞEMBE, İKİZCE, AYBASTI İLÇELERİ ETKİLENDİ

Karadeniz’de beklenen sağanak yağış Ordu’da Fatsa, Ünye, Perşembe, İkizce ve Aybastı ilçelerinin kırsal bölgelerinde sele neden oldu. Sel nedeniyle bazı bölgelerde heyelan meydana geldi. Yollarda hasar oluştu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen ağaçlar, yolları kapattı. Sel suları ile birlikte taşınan taş ve ağaç parçaları araçlara zarar verdi. Fındık bahçelerinde zarar oluştu. Üreticilerin topladığı bahçelerde bulunan fındık çuvalları, sel suları ile birlikte derelere sürüklendi. Sağanak yağış Ordu’da 500 bin kişinin yaşadığı bölge etkilendi.

BİRİ KARADENİZ SAHİL YOLU ÜZERİNDE 7 KÖPRÜ YIKILDI

Ordu genelinde biri Karadeniz Sahil yolu üzerinde bulunan 7 köprü yıkıldı. Karadeniz Sahil yolunda ulaşım çift taraflı durduruldu. Sağanak ve su baskınlarından Çaybaşı ilçesi, İnkur ve Yeşilkent mahallelerinde etkilendi.

Ordu’nun Ünye ilçesinde sel nedeniyle bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçi iş makineleri yardımıyla bulundukları yerden kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında helikopter desteği de sağlandı.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ SPOR SALONLARINA YERLEŞTİRİLDİ

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, Fatsa ilçesi Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Çaybaşı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağış sonrası birçok cadde ve sokağı su basarken, özellikle ilçe merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşatarak ulaşımda aksamlara neden oldu. Ordu Büyükşehir ve Çaybaşı belediyeleri ekipleri, su baskını olan yerlerde hasar tespit çalışmasına da başladı.

Meteorolojiden alınan rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğu, bölgede 30 yıldır bu ölçüde yağışın görülmediği belirtiliyor. Bölgede yağış nedeniyle 30 ton fındığın Karadeniz’e aktığı, fındıkta yüzde 70 kayıp olduğu belirtiliyor.

FATSA OSB’DE BİNALARIN GİRİŞLERİNİ SU BASTI

Fatsa genelinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış, ilçede en çok Organize Sanayi Bölgesi’nin de bulunduğu Kurtuluş ve Yalıköy Mahallelerini etkiledi. Bölgedeki binaların giriş ve zemin katlarında bulunan bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

ÜNYE CEVİZDERE DERESİNDE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Ordu’nun Ünye İlçesinde şiddetli yağışa bağlı olarak Cevizdere deresi üzerindeki köprü çöktü. Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı. İlçenin birçok noktasında su taşkınları ve heyelanlar oluştu.

ORDU VALİSİ SEDDAR “YAVUZ YAĞMURUN HIZLA VE ANİDEN BASTIRDI”

Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını kaydeden Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, Ünye ilçesinde bir tekstil fabrikasında mahsur kalan 165 işçinin kurtarıldığını anımsattı. Göçük altından çıkartılan 5 kişinin de sağlık kurumlarına ulaştırıldığını ifade eden Yavuz, mahsur kalan bir vatandaşın ise Sahil Güvenlik helikopteri ile kurtardığını vurgulayarak; “Özellikle köprüdeki tehlikeyi öngörerek önceden trafiğe kapatmak suretiyle meydana gelebilecek can kayıplarının önüne geçtik. Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.