Hoşgeldiniz  

On Binler Kaz Dağları’nda Altın Madenine Karşı Yürüdü

admin | 05 Ağustos 2019 | Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Çanakkale Kirazlı ve Balaban köyleri yakınında altın madeni alanında ağaç katliamı yapan Kanadalı Alamos Gold şirketini protesto amaçlı Su ve Vicdan Nöbeti sonrası yürüyüş yapıldı.

Çanakkale Kirazlı Köyü’nde Kanadalı Alamos Gold şirketinin altın madeni çalışmalarında ağaç katliamı yaşanması üzerine 26 Temmuz’da başlatılan “Su Ve Vicdan Nöbeti” kapsamında protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kirazlı ve Balaban köyleri yakınında ve Çanakkale’nin içme suyu barajı Atikhisar’ın yanı başında Kaz Dağları’nda Kanadalı Alamos Gold Madencilik tarafından açılmak istenen siyanürlü altın madenine karşı Büyük Su ve Vicdan Buluşması gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi’nin çağrısıyla düzenlenen protesto eylemi için Kirazlı-Balaban’daki Su ve Vicdan Nöbeti alanında toplanan on binlerce kişi 195 bin ağacın kesildiği altın madeni alanına doğru bugün öğle saatlerinde yürüyüşe geçti.

Su ve Vicdan Nöbeti sonrası yürüyüşe geçen binlerce protestocu topluluk Kirazlı ve Balaban köyleri yakınında tel örgülü alana girerek maden alanına doğru ilerledi.

Su ve Vicdan Nöbeti alanındaki yürüyüşe, CHP’den Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Gülizer Biçer Karaca, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Orhan Sarıbal, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri Özgür Ceylan, İlhami Özcan, Ensar Aytekin Ataş, Mustafa Adıgüzel ,Fikret Şahin, Aysu Bankoğlu, Ahmet Vehbi, Gamze Taşçıer, Murat Emir, Jale Nur Süllü, Murat Bakan, Tahsin Tarhan, Erkan Aydın ve Emine Gülizar Emecan katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.