Hoşgeldiniz  

 ‘OLAĞANÜSTÜ RANT HALİ’YLE YÖNETİLİYORUZ’

admin | 15 Ağustos 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Resim Galerisi, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

haydarpasa_gar_protesto (0)Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmek ve satılmak istenmesi, Haydarpaşa Kent Dayanışması tarafından protesto edildi.  Haydarpaşa’daki protestoya CHP’liler de destek verdi.

Haydarpaşa Garı’nın satılmak istenmesi protesto edildi.

Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmek ve satılmak istenmesi, Haydarpaşa Kent Dayanışması tarafından protesto edildi.

Haydarpaşa Dayanışması’nın düzenlediği prostesto eylemi ve basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, CHP Kadıköy Gençlik Kolları Başkanı Pınar Uzun, Kadıköy Kent Dayanışması, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

Haydarpaşa Garı’nın satılmak istenmesine yönelik protesto eylemine destek veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş şöyle konuştu:

‘’Darbe girişiminin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen AKP’nin yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığını bir kez daha görüyoruz. Darbeyi adeta bir fırsatçılığa çevirip, kendilerine yeni rant alanı yaratmak istiyorlar. Darbeden rant çıkarıyorlar. Olağanüstü Hal’i, ‘Olağanüstü Rant’a çevriyorlar. Bugün yaşananın adı, ‘Olağanüstü Rant’ halidir.

haydarpasa_gar_protesto (4)

Daha dün Bakanlar Kurulu, Meclis’e yeni bir torba yasa tasarısı yolladı ve 100 devlet kurumumun daha satılacağını böylece öğrenmiş olduk.

Başta TRT olmak üzere, devletin en önemli kurumları  özelleştirme adı altında yine yandaşlara peşkeş çekilmek ve darbenin yaratttığı puslu havada rant devşirmek için kullanılıyor.

Haydarpaşa Garı, acaba kimlerin ağzını sulandırıyor? Bunu Kadıköylü yurttaşlar olarak öğrenmek istiyoruz. Kime rant haline getirmek istiyorsunuz? Haydarpaşa’yı, bu alanı neden yoksul yurttaşların ulaşımı için kullanmaktan imtina ediyorsunuz?

Haydarpaşa Garı, İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden biridir. İstanbul’la özdeşleşmiş bir gardır, gar olarak da kalması gerekir. Neye dayanarak, hangi ihtiyaca dayanarak, burayı satmak, burayı ortadan kaldırmak, tarihi ve kültürel birikimimizi yok etmek istiyorsunuz?

haydarpasa_gar_protesto (2)

Hani Gezi Parkı’ndan sonra tek bir otobüs durağı taşınsa halka soracaktınız? Nerede bu sözü veren AKP yetkilileri? Nerede bu söz üzerine namusu ve şerefi üzerine yemin edenler? Bugün hepsi kaybolmuş vaziyetteler. Siz darbeyi bile ranta çevirecek kadar gözü dönmüş,  gözünü para hırsı bürümüş kişilersiniz. Ama emin olun ki darbeye karşı direnen ve burada bulunan yurttaşlar, nasıl askeri darbe girişimine karşı çıktıysa, sivil darbe girişimine ve rant girişimine de karşı çıkacaktır.

Olağanüstü Türkiye’nin, olağan bir hale dönmesini beklerken ve bunu talep ederken, olağanüstü hali olağanüstü rant haline çevirenlerle mutlaka ve mutlaka yargı önünde, siyasi zeminlerde hesaplaşacağız. Buradan AKP  iktidarına bir kez daha sesleniyoruz: Darbe fırsatçılığıyla, kamunun alanlarını ranta çevirmeye, yandaşlarınıza peşkeş haline getirmeye çalışmayın artık. Bundan vazgeçin ve bırakın İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası yerinde kalsın, buraları halk kullansın.’’

Protesto eylemine katılan yurttaşlar, ‘’ Haydarpaşa gardır, gar kalacak’’ sloganları attı, Haydarpaşa Kent Dayanışması da protesto eyleminde bir basın açıklaması yaptı.

haydarpasa_gar_protesto (1)haydarpasa_gar_protesto (3)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.