Hoşgeldiniz  

‘Okuyan Toplum’ Çalışmasıyla Ferhat Özen’e Rotaryenlerden Ödül

admin | 10 Mayıs 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

ferhat ozen_okuyan toplum_Rotary_meslek HizmetYürüttüğü ‘Okuyan Topum’ projesi ile ekran bağımlılığı ile mücadele edip okuma alışkanlığı kazandırma çalışması yapan Eğitimici Ferhat Özen, Rotaryenlerden ‘Meslek Hizmet Ödülü’ aldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Sosyal sorumluluk projelerine duyarlı sivil toplum kuruluşu, kurum ya da kişilerin desteğiyle devlet ve özel okullarda yürüttüğü ‘Okuyan Topum’ projesi ile ekran bağımlılığıyla mücadele edip okuma alışkanlığı kazandırma çalışması, kendi deyimi ile “Okuma Aşısı” yapan Eğitimici Ferhat Özen Rotaryenlerden Meslek Hizmet Ödülü aldı.

Rotryenler’ in bu yılki  ‘Meslek Hizmet Ödülü’ Müjdat Gezen, Can Ataklı ve Ferhat Özen’e verildi.

2420. Bölge Göksü Rotary Kulübü’nün, alanlarında yaptıkları başarılı çalışmalarla öne çıkan, yaptıkları yüksek ahlaka sahip çalışmalarla meslek yaşamları boyunca meslektaşlarına ve topluma örnek olanlara verdiği meslek hizmet ödüllerini bu yıl; Sanatçı Müjdat Gezen, Gazeteci Can Ataklı, Grafik ve tasarımda Hande Dilek Akçam, Müzik alanında ise İsmail Özkan ile Barbaros Büyük Akkan, eğitim alanında ise Eğitimci Ferhat Özen aldı.

Goksu_ rotary_meslek hizmet_odul__saadet Garan_moda deniz kulubu-

OKULLAR,  OKUMAYAN  İNSAN  YETİŞTİRİYOR

Okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik çalışmaları ile ödüle layık görülen Eğitimci ve Okuma Araştırmacısı  Ferhat Özen, okulların okumayan   insan  yetiştirdiğini vurgulayarak, bu gün yaşananların bu eğitimin sonucu olduğunun altını çizdi. Özen şöyle devam etti : “Bugün  Türkiye’nin yaşadığı güncel bunalım, aydınlanma bunalımıdır. Temelinde eğitim krizi yatıyor. Eğitim krizini de oluşturan, eğitimin tersine çalışmasıdır. Okullar ne yazık ki okumayan insan yetiştiriyor. Bu nedenle,  okullarda kızamık aşısı gibi okuma aşısı yapılması da zorunlu olmalıdır.“  dedi. Haber sitemize de bir açıklama yapan Özen,  “Bu ödülü, 300 okulda gerçekleştirdiğim 700 sunum ve atölye çalışmasının baş kahramanları olan Meçhul Kütüphaneci’yle Eşekli Kütüphaneci adına ve onların aziz anısına alıyorum. Törende başka şey soruldu, söylemeye unuttum. Bu ödülü asıl onlar, Aydınlanmamızın bu çılgın Türkleri hak etmişlerdir” dedi.

“OKUMA HARİTASI” SEÇİM HARİTASI İLE KARIŞTIRILDI

Yaptığı araştırmaların sonucunda hazırladığı “Okuma Haritası”, seçim haritası ile karıştırıldığı anlaşılıp sosyal medyada ve kamuoyunda ses getirdi. Ferhat Özen tarafından hazırlanan bu haritanın seçim haritası ile karıştırılması Odatv ve diğer bazı basın organlarında haber oldu.

Uzun süre çalıştığı ve bilimsel bildiriler sunan okuma alışkanlığı üzerine Okuma Araştırması alanındaki çalışmalarını topladığı ilk kitabı “Türkiye’de Okuma Alışkanlığı” (Neden Okumuyoruz? Neden Okumalıyız? Nasıl Okumalıyız? Neler Okumalıyız?) başlığıyla Kültür Bakanlığı tarafından 2001 de yayınlandı.

EĞİTİMCİ FERHAT ÖZEN “OKUMA AŞISI” YAPIYORUM

“Okuma Aşısı” yaptığını söyleyen Eğitimci Ferhat Özen’in bu kapsamda yürüttüğü çalışması “Okuyan Toplum Projesi” okullarda büyük ilgi gördü. Özen, “Okuyan Toplum Projesi”ni  CarrefourSA Maltepe Park AVM’ye taşıyarak bu alanda yapılan ilk çalışmada akşamları bir yazarla “Kitapla Barışma Söyleşileri” yaptı. Bu kapsamda, “Ekran Bağımlılığından Kitap Kültürüne, İnsan Okur” konu başlığıyla, okullarda da “Kitapla Barışma Söyleşileri”ni sürdüren Özen, yetişkinlere ve öğrencilere yaşamda kitabın da olduğunu anımsatarak “okumaya kışkırtıyor”

Türk ve Dünya Edebiyatında okuma üstüne yazılmış denemeler, yazılar konusunda bir araştırma ve incelemesi  bulunan Okuma Araştırmacısı Ferhat özen’in bu incelemesi Kadıköy Belediyesi’nce “Bizi Kitaplar Kurtarır” adıyla yayınlandı. (Bizi Kitaplar Kurtarır, Araştırma-İnceleme, Kadıköy Belediyesi Okuyan Toplum Projesi 2008) Özen ‘in ayrıca “Okullarda Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?” başlığıyla Milli Eğitim Bakanlığına sunduğu bir de proje çalışması bulunuyor. Ferhat Özen’in, Cumhuriyet Kitap, Radikal Kitap, Türk Dili Dergisi, Eğitim İletişim, Berfin Bahar gibi çeşitli dergilerde ve gazetelerde okuma araştırmaları üstüne yazıları yayınlanıyor.

İş ve Meslek Onurunuzu, “Meslekte Başarı Ödülü” İle Gelecek Kuşaklara Aktarıyoruz

Kadıköy’deki Moda Deniz Kulübü’nde düzenlenen ödül töreninde Rotary kulüplerinin, iş ve meslek insanlarının oluşturduğu hizmet kuruluşu olduğunu vurgulayan, dünya ülkeleri arasında iyi niyet ve anlayışı karşılıklı olarak geliştirip, barışa ve barış ortamının sürmesine katkıda bulunan ender sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarının altını çizen Göksu Rotary Kulübü Başkanı Saadet Garan, her hafta yaptıkları toplantıları tanışıklığı güçlendirmek için fırsat bildiklerini belirttiği konuşmasında şunları söyledi; “Biz Rotaryenler, kendi iş ve mesleğini topluma hizmet olarak yüceltir, iş ve meslekte yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaşması için çalışırız. Kendi ve toplumsal yaşamımızla örnek olacak projeler geliştiririz.

Bu gün de en saygın çalışmalarımızdan birini yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Siz değerli konuklarımız, mesleklerinizde yaptığınız başarılı çalışmalar ile meslektaşlarınıza ve bizlere örnek oldunuz. Çalışmalarınızla, meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve genç meslektaşlarınızı yüreklendirerek yararlı çalışmalar yapmasına örnek oluyorsunuz.

rotaryen_meslek hizmet_odul

Göksu Rotary Kulübü olarak, iş ve meslek onurunuzu, gösterdiğiniz bu ışığı, hizmet idealimizi yücelten bu katkılarınızı şükranla anıyor, takdim edeceğimiz “Meslekte Başarı Ödülü” ile bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.