Hoşgeldiniz  

Öğrenciler Ataşehir’den Anıtkabir Yolunda

admin | 02 Kasım 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin Desteğiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri Kapsamında, daha önce Ankara’yı Ve Anıtkabir’i görmemiş başarılı ortaokul öğrencileri için gezi düzenledi.

Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle 2 bin öğrenci Anıtkabir’i ziyaret etmek için yola çıktı.

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, Rotary 2420. Bölge İstanbul AtaşehirRotary Kulübü, İstanbul ve çevresindeki okullardan, daha önce Ankara’yı ve Anıtkabir’i görmemiş başarılı ortaokul öğrencileri için Ankara ve Anıtkabir gezisi düzenledi.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı’nda otobüslerle Anıtkabir’e gitmek için hareket eden çocuklarla buluşarak kumanya ve bayrak hediye etti.

Çocukların bir gün sürecek Anıtkabir ziyaretinin yanı sıra eski meclis, yeni meclis, TBMM, Kurtuluş ve Cumhuriyet Müzeleri de gezilecek. Gece yarısı 41 otobüsle yola çıkan öğrencilere 80 öğretmen eşlik etti.

Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz: “Çocuklarımızı Anıtkabir’e gönderiyoruz. Üç gün önce Cumhuriyetimizin 95’inci yılını kutladık. Bugün başımız dik, göğsümüz dışarıda yürüyebiliyorsakbunu Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları sayesinde yapabiliyoruz. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini ve kurmuş olduğu sistemlerini ilelebet muhafaza etmek için elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Anıtkabir’e giden öğreniciler Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.