Hoşgeldiniz  

Öğrenci Meclisi Gönüllü Gurubundan Ağrı ve Iğdır’a Kütüphane

admin | 03 Kasım 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Bir grup gönüllü tarafından kurulan Öğrenci Meclisi Platformu, eğitim gönüllülerinin desteği ile Ağrı ve Iğdır’da kurulacak kütüphane hazırlığı için Ataşehir’de bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sinem Demir başkanlığında bir grup gönüllü öğrenci öncülüğünde kurulan Öğrenci Meclisi Platformu, sosyal dezavantajlı grupların eğitimine destek oluyor. “Farkına Var Varlık Göster” sloganıyla başlattıkları çalışmalarında artan destekle 100’ün üstünde sayıya ulaşan gönüllülerle Anadolu’nu ücra köşelerine kütüphane kurarak eğitime desteğini sürdüren Öğrenci Meclisi Platformu, Ağrı ve Iğdır’da kuracakları ile kütüphane sayısını 8’e çıkarıyor.

Eğitimine destek çalışmalarını Sinem Demir başkanlığında Öğrenci Meclisi Platformu üyesi eğitim gönüllülerinin buluştuğu toplantıya Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Kar-Der Başkan Yardımcısı Musa Ervüs, CHP Örenek Mahallesi Temsilcisi Yücel Karada, Gençlik Meclisi Platformu üyeleri katıldı.

Gençlik Meclisi Platformu üyeleri ve gönüllüleri ile birlikte 7 Kasım’da 7’inci kütüphaneyi Iğdır’da ve 9 Kasım’da da Ağrı’da 8’inci kütüphaneyi kuracaklarını kaydeden, Gençlik Meclisi Platformu kurucu Başkanı  Sinem Demir, kütüphane kurmak amacıyla gittikleri okullarda kırtasiye ve giyim malzemeleri desteği de yapacaklarını kaydederek; “Kütüphane kurmak amacıyla gittiğimiz okullara kırtasiye ve kışlık giyim malzemeleri götüreceğiz. İki ilde açılan kütüphanelerde 5 bine yakın kitap yer alacak. Çalışmalarımızda yanımızda olan, bizlerden desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’e teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencileri tarafından “Farkına Var Varlık Göster” sloganıyla oluşturulan Gençlik Meclisi Platformu’nu Türkiye genelinde uyguladığı projeler olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, eğitime önem verdiklerini belirtip kütüphane, kırtasiye ve giyim yardımı kampanyaları düzenlendiğine işaret ederek; “Bizler de hem belediye, hem iş insanları ve STK’ların da desteği ile projelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu önemli çalışmalarda emeği geçen eğitim gönüllülerine teşekkür ederim.” Dedi.

Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Özaydın ve CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Gençlik Meclisi Platformu’nun projeleri ile eğitime destek veren gönüllülere ve emeği geçen Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür ettiler.

GENÇLİK MECLİSİ PLATFORMU HAKKINDA:

Bir grup gönüllü öğrenci tarafından Sinem Demir başkanlığında kurulan Öğrenci Meclisi Platformu, Anadolu ve Kütüphane, Hayvan Hakları ve Doğa, Kadın Sığınma Evi, Çocuk Sevgi yuvası, Çocuk Mahpuslara Etkinlik, Darülaceze, Gösteri ve Sanat, Kadınlara ve Çocuklara Sunum, Haber, Konferans, Söyleşi, Yemek Yapım ve Dağıtımı alanlarında projeleri hayata geçiriyor.

BU GÜNE KADAR 6 KÜTÜPHANE KURDULAR

Türkiye’nin 81 ilinde proje yürütmeyi hedefleyen Atatürk ilkelerine bağlı üniversite öğrencilerinden oluşan sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüten Öğrenci Meclisi Platformu, Atatürk anma etkinlikleri yanı sıra Bursa ve Çanakkale’de kadınlara destek çalışması yürüttü.

Diyarbakır, Uşak, Kars, Samsun Kavak İlçesinde 19 Mayıs Orta Okulu’nda 9 Haziran’da yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının yaşatılacağı kütüphane kurarak eğitim malzemesi desteğinde bulunmuşlardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.