Hoşgeldiniz  

Nihan Baykal Erol ‘Çocuklar Bizim Geleceğimiz’

admin | 02 Ekim 2019 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

AtaBarder’in eğitim çalışmalarını değerlendiren Nihan Baykal Erol, “Biz çocuklara ne yapabileceklerinin farkına varmalarını, öz güvenlerini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Barbaros mahallesinin bir bölümünde önemli sayıda okuma – yazma bilmeyen olduğunu gördüklerini kaydeden Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) Eğitim Koordinatörü Nihan Baykal Erol, bu kadınlara ulaşabildikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

Barbaros Mahallesindeki eğitim çalışmasını gönüllülerle yürüttüklerini kaydeden “AtaBarder Eğitim Koordinatörü Nihan Baykal Erol, ww.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamada “Çocuklar bizim geleceğimiz. Ataşehir’de eğitim konusunda bu boyutta çalışma yürüten bir başka derneğin olduğunu düşünmüyorum. Desteğe ihtiyacımız var. Öğrenciler için ders kitapları ihtiyacımız var.” Dedi.

ATAŞEHİR BARBAROS MAHALLESİ SOSYAL DAYANIŞMA, KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (ATABARDER), MAHALLE SAKİNLERİNE YÖNELİK KURS PROGRAMLARI BAŞLATTI ATABARDER Nihan Baykal Erol

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 30. September 2019

AMAÇ, DEZAVANTAJLI GRUPLARA EĞİTİM VE SAĞLIK DESTEĞİ VERMEK

Geçtiğimiz aylarda Yılmaz Oğralı başkanlığında bir grup gönüllü tarafından Barbaros Mahallesi’nin sorunlarını göz önüne taşıyıp, çözüm önerileri geliştirmek, dezavantajlı gruplara eğitim ve sağlık başta olmak üzere destek vermek üzere Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) kuruldu.

Koruyucu hekimlik kapsamında çeşitli tarama ile sağlık desteği vermeyi hedefleyen Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder), dernek merkezinde; gönüllü eğitmenlerle işbirliğiyle hafta içi 2. ,3.ve 4. Sınıf etüt desteği, ortaöğretim öğrencilerine Türkçe ve Matematik desteği ile hafta sonu İngilizce, bilgisayar ve okuma – yazma kursları düzenliyor.

ÇOCUKLARA VE KADINLARA YÖNELİK SAĞLIK HİZMETİ

Eğitim çalışmalarının yürütüldüğü 3 gün dışında haftanın boş iki günün Salı ve Cuma günlerinde sağlık alanında bazı çalışmaların yürütüleceğini ifade eden Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) Başkanı Yılmaz Oğralı, “Sağlık konusunda çocuklara ve kadınlara yönelik bazı hizmetler getireceğiz. 15 Ekim’de 2 diş hekimi arkadaşımız burada diş taraması yapacak. Dolayısıyla mahalle sakinlerine yönelik sağlık hizmetini de başlatmış oluyoruz.” Dedi.

HAFTA İÇİ 2. ,3.VE 4. SINIFLARA ETÜT DESTEĞİ

“Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır.” Anlayışıyla yola çıkan Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde kurulan Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) bünyesinde bir grup gönüllü eğitmen tarafından hafta içi 2. ,3.ve 4. Sınıflara etüt desteği veriyor.

6,7, 8 . SINIFLARA TÜRKÇE VE MATEMATİK DESTEĞİ

AtaBarder gönüllüleri tarafından ortaöğretim 6.,7. Ve 8 . Sınıflara Türkçe ve Matematik desteği verirken; yetişkinlere, bilgisayar okuryazarlığı dersleri yanı sıra hafta sonu da İngilizce dersi ve ayrıca yetişkinlere okuma -yazma eğitimleri veriliyor.

Barbaros Mahallesi’ndeki dernek merkezinde verilen eğitimi gözlemlemek üzere ziyaret ettiğimiz Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder)’de başkan Yılmaz Oğralı ve eğitim koordinatörü Nihan Baykal Erol’dan  www.itvhaber.com okurları için başlatılan eğitim çalışmalar ile ilgili bilgi aldık.

ÇALIŞMALARIN SÜRDÜRÜLE BİLMESİ İÇİN DESTEĞE VE SPONSORLARA İHTİYAÇ VAR

Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) bünyesinde yapılan çalışmayı ekip olarak yürüttüklerini kaydeden AtaBarder Eğitim Koordinatörü Nihan Baykal Erol, gördükleri ilgiden memnun olduklarını, fiziki kapasitelerinin yetersiz kaldığı durumda yeni yere geçmek zorunda kalacaklarının altını çizdi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARINI PROJELENDİREREK AB’DEN DESTEK ALMAYI PLANLADIK

Barbaros Mahallesi sakinlerine yönelik eğitim desteğinin gönüllülerle yürütüldüğünü vurgulayan Nihan Baykal Erol, bu çalışmaların sürdürüle bilmesi için desteğe ve sponsorlara ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Erol, eğitim çalışmalarını projelendirerek Avrupa Birliği’nden destek almayı planladıklarını ifade etti.

ATABARDER ETÜT VE TAKVİYE KURSLARIYLA EĞİTİM DESTEĞİ BAŞLATTI

Barbaros Mahallesi’nin sorunlarını göz önüne taşıyıp, çözüm önerileri geliştirmek, dezavantajlı gruplara eğitim ve sağlık başta olmak üzere destek vermek üzere Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder)’ni kurduklarını kaydeden Başkanı Yılmaz Oğralı, bu kapsamda etüt ve takviye kursları olarak eğitim desteği faaliyeti başlattıklarını söyledi.

Karşılaştıklar izdiham karşısında çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (AtaBarder) Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda eğitmen olarak da görev alan AtaBarder Yönetim Kurulu üyesi Nihan Baykal Erol, kayıtlı 160 öğrenciye ilave olarak 40 öğrencinin daha kayıt için baş vurduğunu, başvuruların artarak devam edeceğinin görüldüğünü kaydederek; “2. ,3.ve 4. Sınıflara Pazartesi günü okuldan çıktıktan sonra öğrencileri buraya alıyoruz. Derslerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Bire bir değil de, gönüllü arkadaşlarımız tarafından etüt desteği ve ödev yaparken eksikleri üzerinden nokta atışlar yapılıyor.” Dedi.

PAZARTESİ GÜNLERİ TÜRKÇE VE İNGİLİZCE

Yine Pazartesi günü 6.,7. ve 8 . Sınıflara Saat 17:00’dan itibaren Türkçe dersi verildiğinin altını çizen Erol, çalışmaları ile ilgili Recep Kenan aracılığında www.itvhaber.com okurlarıyla şu ayrıntıları paylaştı: “Katılım çok yoğun oldu. Özellikle 8. Sınıflar çok bilinçli. Girecekleri sınavdan endişe duydukları için, bizleri de kendilerine yakın gördüler. Hem anneleri hem kendileri katılım sağlıyorlar. Akşam Saat 19.15’de 8 kişilik bilgisayar grubumuz var. Onda da eşim Ayhan beyden destek aldık. 45 dakika word ve excel programları üzerinde duruyor. Programları nasıl kullanacaklarını anlatıyor.

ÇARŞAMBA GÜNLERİ ETÜT MATEMATİK DERSİ

“Çarşamba günleri etüt ve arkasından Matematik dersimiz var. 6, 7 ve 8. Sınıflara ayrı ayrı 3 sınıfa öğretmen geliyor.”

“İKİSİ BİR ARADA GİDİYOR; HEM OKUMA – YAZMA, HEM KADIN KADINA SOHBET”

“Çarşamba günü saat 13.00’da kadınlarla birebir sohbet yapıyoruz. Bir kısım okuma yazma bilemeyen arkadaşlara okuma – yazma desteği veriyoruz. Okuma – yazma kursuna çok başvuru var. İkisi bir arada gidiyor; hem okuma – yazma, hem kadın kadına sohbet. Cumartesi günler de tekrar hafta içi çalışanlar için okuma yazma kursları var. ”

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ İNGİLİZCE KURSLARIMIZ BAŞLADI

“Cumartesi ve Pazar günleri İngilizce kurslarımız başladı. Cumartesi günleri sabah 6 ve 8. Sınıflar. Öğlende ise yetişkinlere ve hiç bilmeyenlere İngilizce kursu vermeye başladık. İngilizce kurslarımıza da çok güzel izdiham oldu.”

ROBOTİK KODLAMA KURSLARINA BAŞLATIYORUZ

“Özel yetenekli öğrencilerimize yönelik robotik kodlama kurslarına başlıyoruz. Takviye bilgisayarlarımız geliyor. Sınırlamalı kompozisyonla 8 tane öğrenci tespit ettik.  Bizim onların ellerinden tutarak yol açmamız gerekiyor.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.