Hoşgeldiniz  

Nasuh Maruki, ‘Çözümü Bizim Birbirimize Dokunmamızda’

admin | 17 Ekim 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Zamani Oğuz Şahin başkanlığında ADD Ataşehir Şubesi tarafından düzenlenen dostluk ve dayanışma kahvaltısı ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Nasuh Mahruki’nin katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemizdeki gerginliğe dikkat çeken, ekonomik ve siyasi koşulların gerginliğin daha da armasına yol açtığının altını çizen Nasuh Mahruki, olası çatışmayı önlemenin tek yolunun halkın sokağa inip kendisi gibi düşünmeyen insanlara dokunması, tokalaşması ile mümkün olacağını söyledi.

EKONOMİ VE SİYASAL KRİZ GERGİNLİĞİ DAHA DA ARTTIRIYOR

ADD Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki; “Ülke çok gergin durumda. Ekonomi ve siyasal kriz bu gerginliği daha da arttırıyor. Bunu fırsat olarak görenler iç çatışmaya kadar süreci götürebilir. Ben böyle bir tehlikenin karşısında ki tek çözümü bizim birbirimize dokunmamızda görüyorum. Meselelerimizi çatışarak değil konuşarak, uzlaşarak çözmemiz gerektiğini birbirimize anlatmamız gerekir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki’ninde katıldığı ve dernek binasının bulunduğu bir mekânda verilen kahvaltıda, ülkenin zor günlerden geçtiğini ve tek çarenin Atatürk ilke ve İnkılapları olduğu vurgusu yapıldı.

ADD Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin’in ev sahipliğinde Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki’nin katılımı ile gerçekleşen Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi dodtluk ve dayanışma kahvaltısına, ADD Ataşehir Kurucu Şube Başkanı Ulaş Kılıç, ADD Maltepe Şube Başkanı Olcay Yılmaz, CHP Genel Merkez Kurultay Delegesi Sami Kumser, ADD Genel Merkez Yöneticisi Dursun Ali Toraman, CKD temsilcileri, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi, İçerenköy Muhtar Adayı Sinan İsabetli, Tuzla CHP İlçe örgütü ve Ataşehir Farkındalık Yaratma Projesi üyeleri ve ADD Ataşehir Şube üyeleri katıldı ile davetliler.

Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

SORUNLARINI ÇÖZMESİ GEREKEN İKTİDAR SORUN OLDU

Desteklerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “16 yıldır ülkemizin sorunlarını çözmesi gereken iktidar sahipleri maalesef sorunların bizzat tamda kendileri olmuştur.  Bu sorunları günbe gün hayatımızın her anında iliklerimize kadar hissetmeye başladık.  Eğitimde, ekonomide, hukuk ve adalette kısacası hayatın her alanında yaşadığımız kaygı verici binlerce sorun varken saray ve çevresinin lüks şatafat içinde yaşaması bize hiçte yabancı gelmemektedir” dedi.

YÜZ HATTA BİN YIL ÖTESİNİ GÖREBİLEN İNANILMAZ BİR LİDER

Kendilerine düşenin Atamızın gösterdiği yoldan gitmek olduğuna işaret eden ADD Ataşehir Şube Başkanı Zamani Oğuz Şahin, inanılmaz öngörüsünün eseri Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkılmasının gereğinin altını çizdiği konuşmasında; “Paşamızın birçok öngörüsü bugün birebir yaşayarak ortaya çıkmaktadır.  Yüz hatta bin yıl ötesini görebilen inanılmaz bir lidere sahip olmak bizim için bir lütuftur. Bize düşen görev Ata’mızın gösterdiği yoldan ilerlemek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi bulunduğu durumdan çıkarmaktır.  Bunu ancak hep birlikte başarabiliriz.  Herkesin bize destek olmasını isteriz” ifadelerini kullandı.

Nasuh mahruki

Recep Kenan paylaştı: 14 Ekim 2018 Pazar

YAŞANAN SIKINTILARIN KÖKÜN ATATÜRKÇÜ DEĞERLERDEN UZAKLAŞMAK

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Genel Başkan Prof.Dr. Suheyl Batum’un toplantıya katılmama mazeretini belirtip selamlarını ileten Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Nasuh Mahruki bu gün yaşanan sorunların kökünde Atatürkçü değerlerden uzaklaşmanın olduğunu kaydedip; “Yaşadığımız sıkıntıları hepimiz biliyoruz. ADD’ye çok büyük sorumluluk düşüyor. Türkiye’de şu en önemli şey Atatürkçülüğü anlatmak. Tabi ki bunca yıl sonra hala Atatürkçülüğü anlatmak çok garip geliyor ama maalesef anlatacağız. Çünkü biz anlatamadığımız için bu siyasal İslam zihniyet bu kadar mevzi kazandı Türkiye’de.  Biraz da korkak olduğumuz için açıkçası. Sonuçta eğer topluma bu yaşanan sıkıntıların kökünde Atatürkçü değerlerden, Atatürk İlke ve Devrimlerinden uzaklaşmamış olmamız gerektiğini anlatmayı becerebilirsek o zaman bu insanların içerisinde de bir kısmı bunun farkına varacak, bir kısmı daha sonra varacak belki bir kısmı varamayacak ama kimse içini karartmasın” dedi.

VATANDAŞA ATATÜRK VE DEĞERLERİNİ ANLATMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye’de yapılan referandum ve seçimlerin sonuçlarının değerlendirilmesini eleştiren ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Nasuh Mahruki, seçim ve sonuçlarında ADD ve benszeri örgütlenmelerin önemine işaret ederek; “Türkiye’de Seçimler zaten bıçak sırtıyla sonuçlanıyor. Oradaki yaşanan yolsuzlukların, usulsüzlüklerin çoğunu biliyoruz. Kurumlar işlevini yerine getiremiyor. Bu sıkıntıların yaşanmasının nedeni de kurumların işlevlerini yerine getirememesinden kaynaklı. Bu sorumlulukları vatandaşın üstlenmesi gerekiyor. Vatandaşın da tek başına yapabileceği şeyler sınırlı. Tek başına yapamadığımız şeyleri güçlü bir toplulukla başarabiliriz. Bu anlamda ADD çok güçlü bir örgütleme. Belli sıkıntılar her sivil kuruluşta olabilir. Önemli olan ADD’yi çok güçlü kılmalıyız. Vatandaş olarak vatandaşa Atatürk ve değerlerini anlatmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

MESELELERİ ÇATIŞARAK DEĞİL UZLAŞARAK ÇÖZMEMİZ GEREKİR

Birçok dış kaynaktan, iç kaynaklardan Türkiye’nin karıştırılacağı yönünde söylentilerin olduğunu vurgulayan Nasuh Mahruki, olası tehlikeye işaret ederek; “Önümüzdeki süreçte belki bir yıl içerisinde Türkiye’de büyük sıkıntıların yaşanacağı söyleniliyor. Bunu önlemenin en doğru en kolay yolu vatandaşın vatandaşa gidip dokunmasıdır. Ayrı düşüncelerde, ayrı fikirlerde olabiliriz. Sonuçta 80 milyonluk bir aileyiz burada” dedi.

HALK SOKAĞA İNİP KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERE DOKUNMALI

Ülkemizdeki gerginliğe dikkat çeken, ekonomik ve siyasi koşulların gerginliğin daha da armasına yol açtığının altını çizen Nasuh Mahruki, olası çatışmayı önlemenin tek yolunun halkın sokağa inip kendisi gibi düşünmeyen insanlara dokunması ile mümkün olacağını vurgulayarak; “Ülke çok gergin durumda… Ekonomi ve siyasal kriz bu gerginliği daha da arttırıyor. Bunu fırsat olarak görenler iç çatışmaya kadar süreci götürebilir. Bunu engelleme sorumluluğu yine bizlere düşüyor. Kurumların hepsi korkak, hepsi bencil onlardan bir şey beklemiyoruz. Çünkü hiç biri işini yapmıyor. Yapsalardı zaten ülke bu duruma gelmezdi. Bu gerginliği veya olası bir iç çatışmayı önlemenin tek yolu halkın sokağa inip kendisi gibi düşünmeyen insanlara dokunması ve tokalaşmasıdır. Ben böyle bir tehlikenin karşısında ki tek çözümü bizim birbirimize dokunmamızda görüyorum. Meselelerimizi çatışarak değil konuşarak, uzlaşarak çözmemiz gerektiğini birbirimize anlatmamız gerekir. Türk toplumu birbirine aslında çok bağlı… Onun için bizlerin sahaya inip bizden farklı düşünen insanlara dokunmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda ADD Ataşehir Şubesi Başkan Yardımcısı Yüksel Ayvalı Genel Başkan Yardımcısı Nasuh Mahruki’ye Atatürk tablosu takdim etti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.