Hoşgeldiniz  

Murat Erdin’den: Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa

admin | 25 Ocak 2018 | Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Araştırma, deneme ve şiirlerin yazarı gazeteci, radyo-tv programcısı ve şair Murat Erdin’in kaleminden “Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa” Tarihçi Kitabevi etiketiyle yayınlandı.

Murat Erdin’den yeni kitap: Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa

Gazeteci-yazar, radyo-tv programcısı ve şair Murat Erdin’in kaleminden “Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa” Tarihçi Kitabevi etiketiyle yayınlandı.

Araştırma, deneme ve şiir alanında çok sayıda esere imza atan Murat Erdin yeni kitabı “Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa”da; evrensel kültürün bugünkü noktaya ulaşmasında adı çok bilinen yazar, sanatçı, tarihçi ve siyasetçinin yanında tarih ağacının gölgesinde kalanları da anlatıyor.

Kitaptaki denemeler, o dev ağacın yapraklarını aralayıp gölgede kalanları açığa çıkarıp, gündelik yaşamın eski zamanlarını aydınlatıyor.

Erdin, her biri insanlığın kültürel mirasına büyük katkılar yapmış aydınların hem şaşırtıcı hem de hayranlık uyandırıcı öykülerini aktarıyor.

Kitabın Önsöz’ünü kalem alan Fabio L. Grassi, şunları belirtiyor:

“Zaman bize dilim dilim ve bedava olarak geçmişin gerçeğini hediye etmez; tam tersine tozu kalmış zamanla, toz altına bulanmış gerçeğin bazı değerli, anlamlı parçalarını kurtarmak için gece gündüz savaşmalıyız. Bu mücadelede Murat Erdin’in bu kitabı çok yararlı bir rol üstleniyor…

Bu sefer meraklı ve zeki gözlerini bugünlerden çok geçmişe dikiyor. İçgüdüsünü takip ederek tarihin gölgede kalan kimi sayfalarını aydınlatmak, yoksa daha iyi bilinen sayfalara farklı bir istikametten yaklaşmak istiyor. Atlı akınlarında ünlü isimleri de konu ediyor fakat bu ünlü isimlerin az bilinen yönlerini hatırlatmayı tercih ediyor. Üstelik ata da çok iyi biniyor…”

Murat Erdin, Dünya Hâlâ Büyük Yaşam Hâlâ Kısa, Tarihçi Kitabevi, 320 sayfa

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.