Hoşgeldiniz  

MHP Çankırı Dahil 5 il Teşkilatını Kapattı.

admin | 09 Şubat 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

koray_aydindan_bahceli_Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel merkez’den gönderilen yazılı talimat ile Çankırı, Konya, Edirne, Sakarya ve Muğla il başkanlıklarını tekrar açılmak üzere kapattı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Milliyetçi Hareket partisi, Çankırı, Konya, Edirne, Sakarya ve Muğla il başkanlıklarına ayrı ayrı gönderdiği yazı ile il teşkilatlarını, tekrar açılmak üzere kapattığını bildirdi.

Alınan bilgilerde, MHP’nin iç tüzüğünün 34. Maddeye dayanarak 52 ve 54. Maddeleri verdiği yetkiyle kapatıldığı iddia ediliyor.

MHP’nin iç tüzüğündeki 34. Maddeye dayanarak 52 ve 54. Maddeleri verdiği yetkiyle kapatılan il teşkilatları daha sonra yeniden kurulacak. Bu süre zarfında, görevden alınan yöneticilerin yerine geçici görevlendirme yapılacak.

10. Olağan Kurultayı’nın üzerinden 3 ay geçtikten sonra MHP’de Devlet Bahçeli -Koray Aydın çekişmesinin izleri görülmeye başladı.

Bu kapsamda değişik guruplardan gelen iddialara göre; Bahçeli, 10. Olağan Kurultayda rakibi Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatlarını kapatmaya başladı.

Kapatılan il başkanlıklarında yapılan açıklamalarında bu doğrultuda olması ve kapatılanların tamamının, Genel Başkan Bahçeli karşısında Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatlarının olması, bu iddiaların doğruluğunu güçlendiriyor.

MHP Genel Merkez’inin aksi yönde açıklamalar yaptığı bilgileri ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, kapatmaların Koray Aydın ile ilişkilendirilmesine karşı çıktığı, çalışmaların yerel seçimlere daha güçlü girmeyi amaçladığını söylediği bildirildi.

MHP Genel Merkez’den gönderilen yazı talimat ile Çankırı Çankırı İl Teşkilatı’nın kapandığını bildiren 4 Şubat 2012 tarih ve 2013-03-111 sayılı Kararda; “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Çankırı İl Teşkilatı, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34.  Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır.” denilmekte.

İşte, Milliyet Hareket Partisi’nin 5 il teşkilatından Çankırı Teşkilatına gönderilen kapanışını bildiren yazı;

mhp-cankiri-yazi

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.